Universal Audio Volt 476P USB hangkártya

Termékkód: UNIVERSALAUDIO-VOLT476P
Online ár:
179 900 Ft
Rendelésre
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

4 be-/ 4 kimenetes USB-s hangkártya, professzionális hangminőséggel, UA 610 preamp és 1176 kompresszor emulációval.

A VOLT hangkártyacsalád extrákat nyújtó szériája a VOLT 76-os line, amelyek kényelmesebb, desktop kivitelt, szép fa oldallapot, és egy extra UA 1176-os kompresszor emulációt is kaptak a az UA 610-es preamp mellé. A VOLT 476P a legkomplexebb darabja a VOLT 76-os szériának, hiszen 4 mikrofon preampos bemenet és 4 kimenet van rajta, MIDI csatlakozási lehetőségével, iPad és iPhone kompatibilitásával pedig minden igényt kielégít, ami a házistúdiósok, podcasterek számára fölmerülhet. Ha nincs szükséged DSP-re, de kompromisszummentesen jó minőségben szeretnél rögzíteni bárhol és bármikor, és egy kisebb stúdiórendszer központi darabját keresed, akkor ne keresgélj tovább!

A stúdiód központja

A VOLT 476P mind a négy bemenete kombinált XLR-Jack megoldással bír, amivel dinamikus és kondi (+48V fantomtáp) mikrofonok is jól fognak működni, mi több, az INST kapcsolóval Hi-Z bemenetté alakíthatók, így közvetlenül gitárt és basszusgitárt is fölvehetünk vele. A Vintage gombbal az Universal Audio eredeti 610-es preampjának egy, ugyan leegyszerűsített, de igazi analóg áramkörét kapcsolhatjuk be, ha épp nem az UA transzparens konvertereivel, hanem egy kis karakterrel szeretnénk rögzíteni.

A 1176-os kompresszornak szintén egy leegyszerűsített, 3 presettel bíró valós analóg verziója került a hangkártyába. A VOC/GTR/FAST leginkább az ének/gitár/perkusszív elemekhez jól álló preseteket jelölik, és fontos tudni, hogy mivel valós analóg áramkörökről beszélünk, ezért ezekbe utólag, szoftveresen nincs lehetőség belenyúlni.

Az intefész hátulján bőséges további csatlakozási lehetőségeket találunk, ami a VOLT 476P-t kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy egy kisebb stúdió központi darabja, vagy egy fellépés megbízható hangforrása legyen.

A 4 kimenet közül kettő a main Monitor L/R, a másik négy csatlakozó pedig alternatív kimenetek lehetnek, amelyeknek a monitorozási forrását a frontpanelon választhatjuk ki. Így otthon akár két pár hangfalat is irányíthatunk a VOLT 476P-el, és a MONO gomb segítségével egy pillanat alatt mono csekkolhatjuk a mixünket. Koncerteken pedig két külön buszt tudunk használni, a direkt monitoringnak köszönhetően késés nélkül, ráadásul ezen a hangkártyán két fejhallgató kimenet van!

A MIDI ki-bemeneteknek köszönhetően pedig teljesen zökkenőmentesen tudjuk a stúdióeszközeinket a DAW-unkkal szinkronizálni, legyen szó egyszerű tempó szinkronizációról, vagy komplexebb MIDI szekvenciák ide-oda küldözgetéséről.

Strapabíró és hordozható

A VOLT 476P stílusos és strapabíró alumínium házból készült, így egyszerre könnyű és hordozható. Ez nemcsak koncerthelyzetekben, hanem külső helyszíni felvételek esetén sem utolsó szempont, amit a VOLT 476P-vel ráadásul iPhone-nal vagy iPad-del is megtehetünk. Ilyenkor egyszerűen használni kell a külső tápforrást, és egy USB C-lightening átalakítóval (ha csak nem a legfrissebb USB C-s iPadünk van, amihez már ez sem kell) már mehet is a felvétel, vagy a jam, amit így nem a mobileszközön, hanem a kiváló UA konvertereken keresztül hallgathatunk vissza.

Szoftver és Plug-In

Annak ellenére, hogy a VOLT hangkártyákkal nem lesz DSP-nk, most már nem kell lemondanunk az UAD-ról sem, ugyanis itt van az UAD Spark. A Spark a világhírű UA plug-inek native változata, így ha Mac gépünk van, DSP nélkül is élvezhetjük a vintage stúdió eszközök szoftveres emulációját. A VOLT 4-hez egy havi ingyenes hozzáférést kapunk a Spark platformhoz, és ha tetszik a csomag, később is kedvezményes előfizetési árak járnak majd a hardware mellé.

Ezen kívül egy sor inspiráló szoftvert is kapunk a hangkártyánkhoz, így ha veszünk egy VOLT 476P-t, igazán minden egyben lesz az önfeledt és minőségi zenéléshez!

Szoftverek

  • Ableton: Live Lite
  • Softube: Marshall Plexi Classic Amp, Time & Tone Bundle
  • Celemony: Melodyne Essential
  • Relab: LX480 Essentials
  • Plugin Alliance: Ampeg SVT-VR Classic, Brainworx bx_tuner, Brainworx bx_masterdesk Classic
  • UJAM: Virtual Drummer DEEP, Virtual BAssist DANDY
  • Spitfire: LABS

Hasonló termékek

Mások ezt is megvették