Universal Audio Volt 4 USB hangkártya

Termékkód: UNIVERSALAUDIO-VOLT4
Online ár:
97 900 Ft
Rendelésre
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

4 be-/ 4 kimenetes USB hangkártya, professzionális hangminőséggel, UA 610-es preamp emulációval.

A VOLT hangkártyacsalád legkomplexebb darabja a VOLT 4, ami 4 be- és 4 kimenetével, MIDI csatlakozási lehetőségével, iPad és iPhone kompatibilitásával minden igényt kielégít, ami a házistúdiósok számára fölmerülhet. Ha nincs szükséged DSP-re, de kompromisszummentesen jó minőségben szeretnél rögzíteni bárhol és bármikor, és egy kisebb stúdiórendszer központi darabját keresed, akkor jó helyen jársz!

A stúdiód központja

A VOLT 4 első két bemenete a többi VOLT hangkártyából ismert kombinált XLR-Jack megoldással bír, amivel dinamikus és kondi (+48V fantomtáp) mikrofonok is jól fognak működni, mi több, az INST kapcsolóval Hi-Z bemenetté alakítható, így közvetlenül gitárt és basszusgitárt is fölvehetünk vele. A Vintage gombbal az Universal Audio eredeti 610-es preampjának egy, ugyan leegyszerűsített, de igazi analóg áramkörét kapcsolhatjuk be, ha épp nem az UA transzparens konvertereivel, hanem egy kis karakterrel szeretnénk rögzíteni.

Az intefész hátulján bőséges további csatlakozási lehetőségeket találunk, ami a VOLT 4-et kiválóan alkalmassá teszi arra, hogy egy kisebb stúdió központi darabja, vagy egy fellépés megbízható hangforrása legyen. A 3-4-es bemeneten két monó forrást, vagy egy sztereó vonal jelent tudunk rögzíteni, így ide minden szinti, dobgép jöhet, vagy ha annyi ketyerénk van már, akkor egy keverő master buszát is ideköthetjük.

A 4 kimenet közül kettő a main Monitor L/R, a másik négy csatlakozó pedig alternatív kimenetek lehetnek, amelyeknek a monitorozási forrását a frontpanelon választhatjuk ki. Így otthon akár két pár hangfalat is irányíthatunk a VOLT 4-el, és a MONO gomb segítségével egy pillanat alatt mono csekkolhatjuk a mixünket. Koncerteken pedig két külön buszt tudunk használni, a direkt monitoringnak köszönhetően késés nélkül!

A MIDI ki-bemeneteknek köszönhetően pedig teljesen zökkenőmentesen tudjuk a stúdióeszközeinket a DAW-unkkal szinkronizálni, legyen szó egyszerű tempó szinkronizációról, vagy komplexebb MIDI szekvenciák ide-oda küldözgetéséről.

Strapabíró és hordozható

A VOLT 4 stílusos és strapabíró alumínium házból készült, így egyszerre könnyű és hordozható. Ez nemcsak koncerthelyzetekben, hanem külső helyszíni felvételek esetén sem utolsó szempont, amit a VOLT 4-el ráadásul iPhone-nal vagy iPad-del is megtehetünk. Ilyenkor egyszerűen használni kell a külső tápforrást, és egy USB C-lightening átalakítóval (ha csak nem a legfrissebb USB C-s iPadünk van, amihez már ez sem kell) már mehet is a felvétel, vagy a jam, amit így nem a mobileszközön, hanem a kiváló UA konvertereken keresztül hallgathatunk vissza.

Szoftver és Plug-In

Annak ellenére, hogy a VOLT hangkártyákkal nem lesz DSP-nk, most már nem kell lemondanunk az UAD-ról sem, ugyanis itt van az UAD Spark. A Spark a világhírű UA plug-inek native változata, így ha Mac gépünk van, DSP nélkül is élvezhetjük a vintage stúdió eszközök szoftveres emulációját. A VOLT 4-hez egy havi ingyenes hozzáférést kapunk a Spark platformhoz, és ha tetszik a csomag, később is kedvezményes előfizetési árak járnak majd a hardware mellé.

Ezen kívül egy sor inspiráló szoftvert is kapunk a hangkártyánkhoz, így ha veszünk egy VOLT 4-et, igazán minden egyben lesz az önfeledt és minőségi zenéléshez!

Szoftverek

  • Ableton: Live Lite
  • Softube: Marshall Plexi Classic Amp, Time & Tone Bundle
  • Celemony: Melodyne Essential
  • Relab: LX480 Essentials
  • Plugin Alliance: Ampeg SVT-VR Classic, Brainworx bx_tuner, Brainworx bx_masterdesk Classic
  • UJAM: Virtual Drummer DEEP, Virtual BAssist DANDY
  • Spitfire: LABS

Hasonló termékek