Universal Audio UAD-2 Live Rack Core MADI/Thunderbolt DSP kártya

Universal Audio UAD-2 Live Rack Core MADI/Thunderbolt DSP kártya

 
974 900 Ft
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2 év garancia vonatkozik

16 csatornás MADI-s effektprocesszor UAD-2 plugin-ekkel.

16 csatornás MADI interfésszel rendelkező effektprocesszor UAD-2 plug-inekkel!

A Universal Audio UAD-2 DSP és Apollo platformjai mára a legtöbb stúdióban megtalálhatóak, legyen szó egyszerű hobbi felhasználásról vagy professzionális hangmérnöki munkáról. Mióta az Apollo széria alkalmassá tette az UAD-2 effekteket valós időben való használatra, jogosan merült fel az igény, hogy a zenészek, zenekarok nem csupán négy fal között, de élőben is szeretnék kihasználni a plug-inek nyújtotta minőséget. Kétségtelen, hogy mióta az AutoTune hangmagasság korrektor kijött erre a platformra, az ezirányú érdeklődés is jelentősen megemelkedett, lévén eddig valós időben, élő szituációkban ez nem volt megoldható feladat.

Ezeknek az igényeknek próbál megfelelni az UAD-2 Live Rack, ami tulajdonképpen egy élő, színpadi felhasználásra tervezett, 16 csatornás MADI interfésszel ellátott effektprocesszor, ahol csatornánként 4db. tetszőleges UAD-2 effektet futtathatunk, észrevehető késés nélkül.

Valós idejű UAD-2 plug-inek

A Live Rack egy teljesen új Console programot kapott, ahol csatornánként négy tetszőleges UAD-2 effektet tehetünk a jelútba. A MADI csatlakozásának köszönhetően nagyon könnyen integrálható már meglévő digitális pultokhoz, így a stúdióban előre beállított channel stripek, effektek szinte pillanatok alatt a színpadon is megszólalnak. A Snapshot-ok, azaz a a beállított csatorna effektek és plug-in beállítások betöltése akár MIDI-n keresztül is lehetséges.

A hardverről

A Live Rack 16 csatornás MADI bemenettel és kimenettel rendelkezik. Maximálisan akár 4db. Live Rack is láncbafűzhető, így összesen 64 csatorna effektezése valósítható meg. A számítógéppel USB-C, Thunderbolt 3 csatlakozón keresztül kommunikál, a számítógép ilyenkor kizárólag mint “távvezérlő” működik. A számítógépen futó Live Rack Console programon keresztül lehet a csatornák és plug-inek beállításait szerkeszteni. DSP magok számát tekintve 4 SHARC processzor dolgozik benne. Redundáns tápegységgel rendelkezik, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy két független tápegység közül ha az egyik valami okból meghibásodna, akkor a másik észrevétlenül átveszi a helyét, így növelve a megbízhatóságát, ami kritikus élő felhasználás esetén. Korábbi Mac számítógépekkel is kompatibilis amik csak Thunderbolt 1 vagy 2 interfésszel rendelkeznek, ehhez azonban egy külön adapter beszerzése szükséges. Mivel két TB3 port is található rajta, ezen keresztül lehet további Live Rack egységeket sorbafűzni, valamint monitor, külső HDD is csatlakoztatható hozzá.

A szoftverről

A Live Rack Console teljesen új fejlesztés. Számos remek funkciót kapott, mint a plug-in zoom, érintőképernyő támogatás, egyszerűsített keresés a plug-inek között. A multi-touch-ot sajnos a macOS jelenleg még nem támogatja. Az alábbi monitorok ajánlottak: Acer T232HL (23”), Acer T272HL (27”). A szoftver futtatásához macOS Sierra vagy újabb verzió kell. Amennyiben a számítógép Thunderbolt csatlakozása valamiért megszakadna, akkor sincs gond, az aktuálisan betöltött plug-inek továbbra is rendben működnek. A Soundcraft Vi pultjait is képes kezelni Etherneten hálózaton keresztül.

MIDI Recall

A különböző Snapshotokat MIDI kontrolleren keresztül is betölthetjük, ehhez az szükséges, hogy a vezérlő számítógépre USB-n keresztül valamilyen MIDI interfészt csatlakoztassunk. Ezáltal akár a digitpultról, a MIDI kimenetén keresztül lehet váltatni a különböző csatorna beállítások között. A váltás szinte észrevétlen, a kártya 1ms-ra lenémítja a kimeneteket ilyenkor ameddig újraépíti az akár 64 csatorna effekt láncát.

Core plug-inek

A kártyához alapból számtalan klasszikus hardver emuláció, valamint hangmagasság korrektor is jár:

 • Anteres Auto-Tune
 • Pultec EQP-1A Legacy EQ
 • Pultec Pro Legacy EQ
 • UA 1176LN Legacy kompresszor
 • UA 1176SE Legacy kompresszor
 • Teletronix LA-2A leveller
 • UA RealVerb Pro zengető
 • Precision Mix Rack Collection channel strip modulok

Természetesen a már meglévő authorizált plug-inek is gond nélkül használhatóak, nem szükséges külön megvásárolni őket a Live Rack-ben való használathoz.

Ultimate verzió

A Live Rack nem csupán Core verzióban érhető el, a Live Rack Ultimate közel 90, a Universal Audio által fejlesztett plug-innel érkezik!

Specifikáció

 • 16 csatorna MADI I/O
 • 2x USB-C / Thunderbolt 3 port
 • Thunderbolt 1/2 kompatibilis
 • 4x SHARC DSP
 • 1U magas rack méret
 • Duál, redundáns tápegység
 • MIDI-n keresztüli Snaposhot váltás
 • Maximum 4 eszköz sorbafűzhető
 • Érintőképernyő támogatás
 • World Clock I/O
 • Apple macOS Sierra vagy újabb OS szükséges hozzá
Garancia:
2 év