Universal Audio Apollo Twin MkII DUO Heritage Edition Thunderbolt hangkártya

Termékkód: UNIVERSALAUDIO-APLTWDII-HE
Online ár:
369 900 Ft
Rendelésre
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Forradalmi Thunderbolt hangkártya Mac és PC támogatással, valósidejű UAD-2 jelfeldolgozással, 2 DSP-vel.

Az Apollo Twin MkII | Heritage kiadás egy teljeskörű, professzionális plug-in gyűjteményt tartalmaz a Realtime Analog Classics Bundle alapcsomagon felül, mintegy 400.000.-Ft értékben.

A Heritage gyűjteményben található plug-inek listája:

 • UA 1176 Classic Limiter Collection
 • Teletronix LA-2A Classic Leveler Collection
 • Pultec Passive EQ Collection
 • UA 610 Tube Preamp & EQ Collection
 • Pure Plate Reverb

Hangkártya a jövő generációjának Mac-re és PC-re!

A Universal Audio Apollo hangkártyái különleges képességükkel kimagaslanak a teljes mezőnyből: beépített processzoraik révén képesek a világ legkeresettebb és legdrágább vintage stúdióberendezéseinek (előerősítők, kompresszorok, hangszínszabályzók, effektek, szalagos magnó stb.) hangját utánozni, mégpedig valós időben, gyakorlatilag nem észlelhető késéssel (latency). Feljátszáskor, felénekléskor az előadó tulajdonképp már “lemezkész” hangot hall, ami inspirációban perdöntő jelentőségű szokott lenni. Természetesen nem csak felvételkor, hanem utómunkánál (keverés, mastering, sound design) is használhatók ezek az effektek. Mivel ezek a kártya DSP processzorán futnak, a számítógéped erőforrásai más hasznos dologra használhatók, pl. szoftveres hangszerekre, egyéb plug-inekre.

Bemutatkozik az APOLLO TWIN hangkártyák új generációja, az MkII!

A fekete színű masszív, komolyságot tükröző fémház külsőleg is jelzi, hogy fejlesztés történt:

 • Javított hangminőség: az Apollo Twinek megkapták a nagyobb rackes modulok technológiáját (konverterek)
 • Thunderbolt csatoló, mely PC-vel és MAC-kel egyaránt kompatibilis. Természetesen a számítógép is kell rendelkezzen ezzel. (Figyelem: a kártyából létezik USB-s változat is, az Apollo Twin USB!)
 • Talkback mikrofon: az előlapon helyet kapott helyett ez a sokak által kért funkció: a hangmérnök ezen keresztül tud utasítást adni az előadó fülhallgatójába, ami jelentősen gyorsítja a munkát. Pont mint a nagy stúdiókban!
 • Mute funkció: a monitor hangfal egy gombnyomásra elnémítható
 • DIM funkció: keverés közben kulcsfontosságú, hogy ugyanazon a hangerőn dolgozz végig. A profi eszközökön ezért a hangerőt nem letekerik, hanem a DIM gombbal halkítják le ha szükséges. Ugyanezt a gombot megnyomva pontosan visszatérhetsz az eredeti keverési hangerőre.
 • ALT funkció: azok, akik több hangfalat használnak a munkájukhoz, tudnak váltani a hangfalpárok között ennek a megnyomásával.

A hangerőszabályzó változatlanul analóg rendszerű, mint a legdrágább presztizs eszközökön szokás.

Teljesítmény igény és pénztárca szerint

Mindannyian másképp dolgozunk, másak az igényeink és a lehetőségeink. Ezért az Apollo Twin mkII hangkártyákat 3 különböző verzióban vásárolhatjuk meg. Ezek között az eltérés a bennünk található processzorok száma: minél több van belőle, annál több plug-int lehet rajta futtatni egyidejűleg. A SOLO változat egy, a DUO kettő, a most megjelent új QUAD változat pedig négy darab DSP-vel van szerelve.

Ide kattintva az alábbi tábálzatból megtudhatod, hogy kedvenc plug-injeidből az általad választott hardver mennyit tud egy időben elfuttatni.

Természetesen ha kifogysz “DSP szuflából”, a modern DAW szoftverek lehetővé teszik, hogy a sávjaidat “freeze”-eld (előre leszámolja, aminek előnye, hogy felszabadul a DSP újabb pluginekre, hátránya pedig az, hogy minden további változtatáskor újra kell számolja a sávot). Egy másik módja a teljesítmény növelésének további UAD-2 Satellite DSP kártyák vagy további Thunderbolt csatolós Apollo hangkártyák láncba fűzése.

Változatos hangzás

Más hangkártyák elsősorban arra törekednek, hogy minél kevésbé színezzenek, minél transzparensebbek legyenek, vagyis ne legyen “saját hangjuk”. Nem ez a helyzet az Apollókkal! Itt a tiszta hangon kívül lehetőséged van kreatívnak lenni. Művészi megfontolásból legendás előerősítők hangját képes utánozni az Apollo már a felvételkor is. Kicsit olyan ez, mint a képeknél a különféle szűrők: kérhetünk öregesebb, torzabb, orrosabb, modern stb. hangzást. Alkalmazásuk révén a felvétel sokszínűbb, érdekesebb lehet, az egyes sávoknak önálló, saját karaktert adhatsz.

Erre találták ki az Apollók előerősítőjébe tervezett UNISON PREAMP technológiát. A megfelelő plug-inek betöltése esetén képes a bemenetek impedanciáját, a gain struktúra működését analóg vezérlésű áramkörén keresztül módosítani, attól függően, hogy a modellezett plug-in milyen bemeneti szekcióval rendelkezik. Nélkülözhetetlen ez pl. a gitárpedál szimulációkhoz, miként a pedálok bemenete jelentősen eltér a hangkártyákon alkalmazott bemenetektől, többek közt más a bemeneti impedanciája. Az UNISON PREAMP gyakorlatilag modellezi az eredeti eszköz bemenetét, és így még közelebb kerül a valósághoz.

DAW integráció

Természetesen Core Audio és ASIO drivereken keresztül az összes népszerű zenei szoftverrel használható, legyen az Logic, Cubase, ProTools, Ableton, stb. Az Apollo keverő programjának van egy plug-in verziója, amellyel az aktuális projektünkhöz tudjuk menteni az Apollo keverő és plug-in beállításait, hogy rögtön visszahívható legyen a komplett project. Router, mixer és plug-in total-recall már a project megnyitásakor.

Milyen plug-ineket adnak gyárilag a hangkártyához?

Mindhárom modellhez az Realtime Analog Classics plug-in csomag jár alapból. Ezek:

Tulajdonságok

 • 2 db DSP processzor
 • 2 analóg bemenet és 6 analóg kimenet elsőosztályú 192kHz/24 bit konverterekkel
 • Valósidejű effektek futtatása, közel késésmenetesen (1,1msec)
 • Thunderbolt interfész
 • 2 db mikrofon/vonali szintű előerősítő, előlapi hangszer bemenettel
 • Kimagasló minőségű fejhallgató kimenet
 • 8 csatornás optikai ADAT bemenet
 • Kompromisszummentes analóg tervezés, válogatott alkatrészek, masszív felépítés
 • Real Time Analog Classics plug-incsomag alaptartozék
 • Plugin támogatás: Audio Unit, VST, RTAS, AAX64
 • Windows 10 vagy Apple OS X 10.9-10.12 szükséges a működéséhez
 • 1 db külső hálózati adaptert tartalmaz a csomag
 • Thunderbolt kábel nem tartozéka!

Hasonló termékek