Roland GAIA 2 wavetable/virtuális analóg szintetizátor

Termékkód: ROLAND-GAIA-2
Online ár:
364 900 Ft
Készleten
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Fejlett szintetizátor wavetable és virtuális analóg motorokkal, jól áttekinthető hangdizájn munkafolyamattal, kifejező, praktikus vezérlőkkel, Model Expansion támogatással és még sok mással.

A GAIA 2 megnyitja a kaput a kreatív hangalkotás végtelen univerzumához. A wavetable és a virtuális analóg szintézist ötvöző, hatékony hibrid hangforrásnak köszönhetően gyorsan elsajátíthatod az alapokat, mielőtt feltáratlan hangzásbeli területekre indulnál. A jól áttekinthető panelelrendezés logikusan körvonalazza a szintézis munkafolyamatát a gyors hangdizájn érdekében, míg a teljes méretű billentyűk kivételes játékélményt biztosítanak, amikor készen állsz az előadásra. A szekvencerrel és a Motional Paddel pedig könnyen létrehozhatsz összetett, dinamikus mozgással teli hangszíneket és frázisokat, amelyeket menet közben módosíthatsz. Fedezd fel a hang formáját a GAIA 2 segítségével, és keltsd életre zenei elképzeléseidet.

Általános tulajdonságok

 • Kiváló Roland szintetizátor, fejlett hangzásbeli képességekkel
 • A jól átlátható panelelrendezés és a praktikus munkafolyamat megkönnyíti a szintézis és a hangdizájn elsajátítását
 • Új fejlesztésű, hibrid hangforrás egy wavetable oszcillátorral és két virtuális analóg oszcillátorral
 • Tetszetős alumínium panel kiváló minőségű gombokkal és tolópotméterekkel
 • Szabadon hozzárendelhető modulációs útvonalak a gyors hangalkotáshoz 
 • Motion Pad funkció valós idejű mozgás és zenei kifejezés hangokhoz történő hozzáadásához
 • Szekvenszer valós idejű és lépésenként történő rögzítési lehetőségekkel  
 • MFX szekció 53 egyedi effekttípussal
 • Külön Chorus és Delay/Reverb szekciók többféle típussal, beleértve a JUNO Chorus, a Shimmer Reverb, a Modulation Reverb és még sok mást effektet
 • Informatív, nagy felbontású OLED kijelző
 • USB Type-A port USB flash meghajtó vagy külső USB MIDI vezérlő csatlakoztatásához  
 • Kategóriájának megfelelő USB-C port a számítógépeken és mobileszközökön lévő zenei szoftverekkel való kommunikációhoz
 • Az USB-C port az AIRA Linket is támogatja a Roland AIRA eszközökkel való kommunikációhoz 
 • Modell Expansios és egyéb tartalmak támogatása a Roland Cloudon (előre telepítve az SH-101 modellbővítés)
 • Vezeték nélküli meghallgatás, Model Expansions és Sound Packs hangszínek letöltése a Roland Cloud Connect-tel és a WC-1 vezeték nélküli adapterrel (opcionális)

Beszélsz a szintetizátorok nyelvén?

A GAIA 2 újonnan kifejlesztett hangforrása a hangszínek felfedezésének soha véget nem érő tárházát helyezi a kezeid alá. Hozz létre lenyűgöző hangszíneket a múlt és a jelenlegi szintikonjainak ihletésével. Ezután merülj el az egyedi fázis- és formamodulációs eszközökben, és alkoss csúcsminőségű hangtextúrákat összetett felhangokkal, amely nem megvalósítható hagyományos analóg szintetizátorokkal. Valami még extrémebbre vágysz? Forgasd a Drive potmétert a többfunkciós szűrőszekcióban, hogy még több hangzásbeli lehetőséghez juss. Bármire is vágysz – a vintage szintetizátorokra emlékeztető lágy hangoktól a karakteres szólóhangszíneken át a sci-fi hangzásvilágig – a GAIA 2 képes rá.

Oszcillátor 1

Wavetable

A mindannyiunk által ismert és kedvelt alapformákat kiegészítve a GAIA 2 wavetable oszcillátor-szekciója többféle hullámformát kínál, amelyek között a drámai hangváltozásoktól a lassan fejlődő hangtextúrákig mindent megtalálsz. A wavetable oszcillátor kontrasztos textúrákat ad hozzá a mixhez, ami váratlan és izgalmas eredményekhez vezet.

Oszcillátor 2 & 3

Virtuális analóg

A GAIA 2 számos eszközt kínál minden idők leghíresebb analóg szintetizátorainak újraalkotásához – vagy teljesen új, korábban soha nem hallott hangok megalkotásához. Az iker virtuális analóg oszcillátorok biztosítják a szintézis építőköveit, lehetővé téve, hogy teljes hitelességgel szólaltasd meg a múltbeli klasszikusokat. Vagy haladj az ellenkező irányba, és formáld meg a jövő hangszíneit. Álmodd meg a hangzást, és kezdd el finomítani, hogy életre keljen.

Kényelmes vezérlés

Érintsd meg a hangot

A GAIA 2 logikus munkafolyamata gyors, egyszerű és szórakoztató hangalkotást tesz lehetővé. A funkciónként egy vezérlős panelelrendezés lehetővé teszi az azonnali programozást anélkül, hogy egy kreativitást romboló menübe kellene búvárkodnod. Az áramvonalas potmétereknek és a fehér eloxált alumínium panelnek köszönhetően pedig még a megjelenés is inspiráló. Meglátod, hogy ragyog majd a színpadi világítás alatt!

Kijelző

Lásd a hangot  

Az elől és középen elhelyezett informatív kijelző a kimeneti hang hullámformáját, valamint a Motion Pad funkcióval rögzített mozgásának az útját mutatja. Egy pillantással azonnal átláthatod, hogy mi történik a legösszetettebb hangokon belül is.

Roland Model Expansions

Klasszikus oktatás

A GAIA 2 támogatja a Roland Model Expansion hangszereket a múlt ikonikus szintetizátorainak újrateremtéséhez. Azonnal válthatsz a beépített hangforrás és az olyan klasszikusok között, mint az SH-101,* JUPITER-8 vagy JUNO-106 egy külön gomb segítségével. Minden Model Expansion teljes mértékben kompatibilis a GAIA 2 munkafolyamattal, lehetővé téve, hogy újraképzeld a régi hangzásokat a panel vezérlőivel, és új zenéket alkoss a szekvenszer segítségével.

*Az SH-101 Model Expansion gyárilag van telepítve. További Model Expansion hangszereket a Roland Cloudon vásárolhatsz.

Előre telepített

SH-101 gyárilag telepítve

Az SH-101 Model Expansion jóvoltából az eredetileg monofonikus SH-101 szintetizátor most polifonikus hangszerként születik újjá, még több új és izgalmas lehetőséget kínálva. A kisméretű, de tekintélyt parancsoló SH-101 szintetizátor 1982-ben jelent meg, egyszerű kezelhetőségével és innovatív hangszíneivel kulcsfontosságú szerepet játszott az elektronikus zene fejlődésében.

Model Expansion Sound Packs

Tölts le új hangszíneket a Roland Cloud-ról

Jelentkezz be a Roland Cloudba és tedd még sokoldalúbbá a GAIA 2 hangszeredet további hangokkal és virtuális hangszerekkel. A Model Expansion gyűjtemény vezető hangdizájnerek és producerek által készített hangszíncsomagok széles, folyamatosan bővülő választékát kínálja, hogy zenéid mindig aktuálisak maradjanak.

Moduláció

Formáld elképzeléseid szerint  

A modern hangdizájn rugalmas és sokféle modulációt igényel. A GAIA 2 segítségével gyorsan és intuitív módon hozhatsz létre összetett modulációs utakat. Rendelj hozzá akár négy paramétert mind a két LFO-hoz, amelyek klasszikus és modern hullámformákkal vannak ellátva, beleértve a lépésenkénti modulációt is. Az ilyen egyszerű paraméterkiosztások lehetővé teszik, hogy az ötleteket szinte azonnal hangokká alakítsd.

Szekvenszer

Inspiráló szekvenszer 

A GAIA 2 kiváló szekvenszerével könnyedén elkaphatod az ihletet, és megvalósíthatod a legvadabb elképzeléseidet is. Rögzíts valós időben, adj meg lépéseket és szerkessz menet közben – mindezt a lejátszás leállítása nélkül. Vagy használd a Random Pattern funkciót, hogy spontán zenei energiával indítsd be a kreativitás motorját. 

A hangjegyinformációk mellett a szekvenszer rögzíti a panelbeállításokat, beleértve a hangmagasság és a modulációs kerekek, gombok és potméterek módosításait. A külső szinkron is támogatott MIDI-n vagy USB-n keresztül, lehetővé téve a hangszínek és pattern-ek zökkenőmentes megváltoztatását, miközben szinkronban maradsz egy dobgéppel, DAW-val vagy más eszközzel.

Effektek

Effektvarázs 

A GAIA 2 klasszikus Roland effektekkel rendelkezik, hogy hangalkotást egy új szintre emelje. Színezd, emeld ki és módosítsd a hangzást filter, phaser, distortion, scatter, lo-fi és egyéb effekttípusokkal. Növeld a hang dimenzióját a dedikált Chorus szekcióval. Ezután hozd létre a tér mélységét a változatos Reverb/Delay szekcióval, amely az újonnan kifejlesztett Shimmer Reverb-et is magába foglalja, így minden egyes hang még több teret és gazdag felharmonikus tartalmat nyer. Az utolsó simítások mellett effektparamétereket is hozzárendelhetsz egy LFO-hoz vagy a Motion Pad-hez a valós idejű mozgások érdekében. 

Motional Pad

Mozgásban a hangdizájn

A GAIA 2 hatékony Motion Pad funkciója egy dinamikus és kifejező eszköz, amely életre kelti a statikus hangokat. Szinte bármilyen szinti- vagy effektparamétert hozzárendelhetsz az egyes X/Y pontokhoz, majd az ujjadat a padon mozgatva alakíthatod ezeket. Lehetőség van mozgás rögzítésére is, így összetett, modulált transzformációkat hozhatsz létre, amelyek önállóan szólalnak meg. Sok preset Motion Pad beállítás érhető el, amelyek készen állnak a felfedezésre vagy a saját igényeidhez való testreszabásra. 

Teljes méretű billentyűk

A kulcsfontosságú billentyűztet  

A 37 teljes méretű billentyűvel ellátott GAIA 2 hiánytalan játékélményt biztosít. Mély mozgást, kiegyenlített súlyérzetet és kényelmes tapintást kínál, valamint tartalmazza mindazokat a konstrukciós jellemzőket, amelyekről Roland híres.

Sokoldalú csatlakoztathatóság

Csatlakozz a partihoz

A GAIA 2 támogatja az AIRA LINK-et, hogy audio/MIDI információkat küldj egy kompatibilis Roland AIRA eszközre, például MX-1 Mix Performer. USB flash meghajtót is csatlakoztathatsz az adatok biztonsági mentéséhez és visszaállításához, vagy szabványos USB MIDI-vezérlőt a kibővített működéshez. 

USB-C interfész

Integrálható számítógépekkel és mobileszközökkel  

Csatlakoztasd számítógéphez, okostelefonodhoz vagy táblagépedhez USB-C-n keresztül, és használd a GAIA 2-t audio/MIDI interfészként DAW-okkal és más zenei alkalmazásokkal. Az osztálynak megfelelő plug-and-play csatlakozás, illesztőprogram telepítése nélkül. 

Új hangszínek elérése vezeték nélkül

Roland Cloud Connect

A GAIA 2 támogatja a Roland Cloud Connect opcionális vezeték nélküli rendszert a Roland Cloud tartalmak eléréséhez. Egyszerűen csatlakoztass egy kompakt USB-adaptert, majd hallgasd és töltsd le a kiválasztott tartalmat a hangszerre a mobileszközön lévő erre a célra szolgáló alkalmazás segítségével. A Roland Cloud Connect vásárlása egy teljes év Pro-tagságot kínál, így több ezer hangszínt, modellbővítéseket és még sok minden mást korlátlanul használhatsz.

Billentyűk száma:
37
Billentyűzetmechanika:
Szintetizátor
Billentyűméret:
Teljes

Szintetizátor tulajdonságok

Típus:
Szintetizátor
Beépített hangszóró
:
Nincs

Hasonló termékek