Roland FANTOM 8 zenei munkaállomás

Termékkód: ROLAND-FANTOM-8
Online ár:
1 581 900 Ft
Rendelésre
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Az új Roland FANTOM

A FANTOM egy új fajta kreatív központ, amely kimondottan a gyors dalíráshoz és a kifejező élő zenéléshez készült. Az inspiráló beépített eszközök és a széleskörű számítógépes integráció intuitív, természetes és lehetőségekkel teli élményt nyújt. A bővíthető hangforrás a legjobb elektronikus és akusztikus hangszíneinket tárolja, valamint új, izgalmas lehetőségeket biztosít ezek mélyreható, egyéni beállítására is. Mindezek mellett prémium minőségű anyagokból készült, formatervezett dizájnnal és a legkiválóbb 61-, 76- és 88-billentyűs mechanikával, melyet valaha gyártottunk.

ZENEKÉSZÍTÉS

A FANTOM minden igényt kielégít a zenekészítés terén. A zökkenőmentes, gyors munkafolyamatot nem gátolják áttekinthetetlen üzemmódok, bosszantó technikai korlátok vagy hangminőséggel összefüggő kompromisszumok. A FANTOM kreatív munkamenete a mai zenészek igényeihez alkalmazkodik, egyszerűen átlátható kompozíciós eszközökkel, azonnal behívható kreatív platformokkal és mélyreható számítógépes integrációval.

Nincsenek üzemmódok. Csak zökkenőmenetes munkafolyamat.

A kreatív ötletek szabad áramlását semmi sem gátolhatja. A FANTOM esetében nem kell kompromisszumokat kötnöd a hangzás terén, és idejét múlt technikai korlátok sem gátolják a munkafolyamatokat. Ráadásul azzal sem kell törődni, hogy a különböző funkciók, melyik üzemmódhoz tartoznak. A FANTOM minden pillanatban kreatív módban várja a parancsokat, a munkafolyamat teljesen zökkenőmentes, mindegy milyen zenei anyagról van szó.

Hozz létre egy Scene-t.

Amikor Te készen állsz, a FANTOM is készen áll a zenekészítésre — és ez csak egyetlen érintésen múlik. A hangszínek, pattern-ek és előadásszerkezetek egyedi, kreatív terekben foglalnak helyet, melyet Scene-nek nevezünk. A Scene lehet egy teljes dal, egy dal része vagy egy kiindulási pont kedvenc hangszíneiddel, az általad elképzelt kiosztásban. A Scene-ket össze is lehet fűzni és úgy lehet azonnal váltani köztük, hogy az előző hangjai nem akadnak meg.

Minden. Mindig.

Nem kell azzal foglalkoznod, hogy vajon hány effektet használhatsz, és a komplex patch-ek váltása esetében sem fogsz hangzásbeli korlátokba ütközni. A FANTOM-mal mindig a zenére fókuszálhatsz anélkül, hogy folyamatosan a processzálási kapacitást mérlegelnéd. Ekkora teljesítménnyel akár egyszerre is használhatod mind a 16 part-ot az összes elérhető effekttel - teljes Patch-remain funkcó mellett a zökkenőmentes átmenetekhez. Ez olyan, mintha két komplett FANTOM lenne egy hangszerbe sűrítve.

HANGZÁS

A FANTOM rugalmassága és bővíthető hangforrása több évtizedes kutatás és fejlesztés eredménye és rengeteg inspiráló elektronikus, akusztikus és hibrid hangszín megszólaltatását teszi lehetővé. Kombinálj különböző hangszintéziseket és mintavételezési technológiákat a beépített analóg szűrőkkel, új és meglepő hangzások létrehozásához — vagy bővítsd a hangszert új hangszínekkel és funkciókkal, amint elérhetőek.

Egy hangforrás. Végtelen lehetőségek.

A műfajokat meghatározó hangszínek négy évtizedes múltjából merítve, a FANTOM bővíthető hangforrása magába foglalja klasszikus szintetizátorainkat, de ezzel együtt új hangzások felfedezését is támogatja. A FANTOM lényegét a viselkedés-modellezést alkalmazó chip-ek jelentik, precíz és zökkenőmentes vezérelhetőséggel, hatalmas polifóniával és teljes Patch-remain funkcióval kiegészülve. Ráadásul, a FANTOM egy bővíthető platform is egyben, a jövőben megjelenő új hangszínek és funkciók számára.

Autentikus, múltat idéző hangszínek.

A FANTOM egyszerre több szintézis-technológiát alkalmaz az autentikus elektronikus és akusztikus hangszínek megszólaltatásához, a klasszikustól a modernig. De saját hangszíneket is mintavételezhetsz és akár 2 GB-ot kitevő loop és one-shot hullámformát is megszólaltathatsz egyszerre a pad-mátrixról. Van egy szabadon címezhető analóg szűrő is, amely még melegebbé és teljesebbé teszi a hangzást, valamint szoftverszintetizátor-hangszíneket is keverhetsz a FANTOM belső hangszíneihez.

A zongora kulcsfontosságú.

A zongorát sokan a hangszerek királyának tekintik, ezért nem csoda, hogy számos műfajban a kreatív folyamatok középpontjában kap helyet, amikor zeneszerzésről van szó. A FANTOM a V-Piano technológiánkat használja, hogy a valósághű hangzás mellett, átékérzet terén is valósághű legyen. Ezek a zongorák pont úgy szólnak és reagálnak, mint akusztikus rokonaik és a személyes ízléshez is alkalmazkodnak.

Szuperhatalom a hangzás terén

A FANTOM szintetizátor-hanggorrása Partial-okon alapul. Minden egyes Partial egy önálló szintetizátorhangból indul ki – kiegészítve oszcillátorral, szűrővel, erősítővel, dual LFO-val és effektekkel. Egy hangszín négy Partial-t, egy Scene pedig akár 16 hangszínt is tartalmazhat a komplex layer-ek, split-ek és szekvenciális part-ok megszólaltatásához.

LFOMG

Az alacsony frekvenciájú-oszcillátor mozgásba hozza a hangot. A több LFO, több modulációs lehetőséget és ezáltal több opciót kínál az új hangzások felfedezése felé. A FANTOM esetében minden Partial-hoz két LFO tartozik, egy hanghoz pedig négy Partial — mivel 16 hang is egymásra rétegezhető, ez összesen 128 LFO-t jelent hangonként. A FANTOM Step-LFO-ja 16 lépést használ, automatikus szinkronnal az ütésekhez és lépésenként 32 kiválasztható burkológörbével. Ez lehetővé teszi hosszan kibontakozó zenei szakaszok, moduláris stílusú élénk hangtextúrák és rendkívül bonyolult zenei frázisok létrehozását.

JÁTSZHATÓSÁG

A hangminőség után, semmi sem lehet fontosabb, mint a játszhatóság. Ahogy a hangszer billentyűzete reagál az ujjak játékára és segíti a zenei kifejezést. A FANTOM a játékélményre helyezi a hangsúlyt, kiváló billentyűzet-mechanikájával és rengeteg, előadáshoz használható vezérlőjével.

A zongoristák álma.

A FANTOM hangszerek, a valaha gyártott legjobb billentyűzeteinkkel készülnek, beleértve az elismert PHA-50-et a 88 billentyűs modellben és a vadonatúj, félig súlyozott mechanikát a 61 és 76 billentyűs modellekben. Ezek mindegyike határozott, precíz és kiváló játékérzetet garantál, ráadásul aftertouch-funkcióval, amely tovább növeli a zenei kifejezőeszközök tárházát. Saját magunk gyártjuk a billentyűzeteket, szigorú minőségi előírásoknak megfelelően, és minden modell egy újabb lépcsőfoka az előző generációnak.

Nagy felbontású, kézre álló vezérlők.

A FANTOM számos nagy felbontású potméterrel és szabályzóval rendelkezik a hangszer gyors és jól áttekinthető kezeléséhez, valamint a finombeállítások elvégzéséhez és tökéletesen sima szűrőmozgások megvalósításához. A dedikált szintetizátor-szekcióhoz oszcillátor, szűrő és burkológörbe-szabályzók tartoznak, valamint számos gomb és pad a hangok triggerereléshez és szekvenciák megszólaltatásához.

Lépj tovább. Fejezd ki magad.

Egy billentyűs hangszeren sokféle módja van a kifejező játéknak. Egyesek a karok használatát szeretik, mások a kerekeket vagy pedálokat részesítik előnyben, de vannak olyanok is, akik az aftertouch mellett döntenek. A FANTOM esetében, ezek közül tetszés szerint bármelyiket használhatod - vagy egyszerre mindegyiket. Ráadásul a FANTOM három USB aljzatán keresztül további USB vezérlők csatlakoztatásával még tovább bővítheted a zenei kifejezőeszközök készletét.

SZEKVENCIÁK

A FANTOM egy komplett zenekészítő platform, kimagaslóan gyors munkamenettel és átlátható hangszerelési folyamatokkal. RGB padok, klasszikus TR-REC stílusú pattern-szekvenszer, valós idejű felvételkészítés piano-roll szerkesztéssel és egy grid a felvételkészítéshez és klipek kezeléséhez. Használd bármelyiket, bármikor.

A szikrától a tűzig.

A különböző stílusok eltérő zenekészítési módszereket és speciális eszközöket igényelnek. Különböző megoldásokkal hozhatsz létre pattern-eket a FANTOM-on, beleértve a valós idejű és lépésenként felépített polifonikus szekvenciákat, vagy a TR-REC pattern-szekvenszert, amely az ikonikus dobgépeinknél megszokott módon, ritmus-partok felvételére használható.

Klip alapú szekvenciák.

Kiváló megoldás sávok felépítéséhez, zenei pattern-eket tartalmazó klipek rendszerezésével. Dobot, basszust, padokat és más pattern-eket lehet felvenni egy klipben, majd ezeket függetlenül, illetve csoportosan lejátszani. Ez egy villámgyors módszer a zeneszerzéshez és ideális megoldás zenei kíséretek megszólaltatásához az elő előadások során.

TR-REC step szekvenszer.

A dance zene alapját a step-szekvenszer jelenti, különösen az a 16 lépéses TR-REC verzió, amely a TR-808, TR-909 és a modern TR-8S dobgépünkben található. A FANTOM beépített TR-REC szekvenszerét teljes egészében modernizáltuk, allépésekkel a partok számára, mozgásszabályozással a lépésenkénti automatizáláshoz és akkordok támogatásához.

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

A FANTOM önmagában is kiváló hangszer, de hatékonysága exponenciálisan növelhető más készülékek - pl. számítógépek vagy analóg szintetizátorok - csatlakoztatásával. A FANTOM képes az érintőképernyőn keresztül közvetlenül vezérelni szoftver-szintetizátorokat, a két CV/Gate kimenetén keresztül meghajtani moduláris és analóg szintetizátorokat, valamint csúcsminőségű audio-interfészként is funkcionál, 16 sztereó kimenettel és 3 sztereó bemenettel.

Számítógép-szakértő.

A FANTOM nem csupán együtt működik számítógépekkel — hanem teljes integrációt valósít meg.Valójában egy csúcsminőségű 16x3-as sztereó audio-interfész, amely képes DAW-ok és Plugin-ek vezérlésére az érintőképernyőn keresztül. Szoftver-szintetizátorokat integrál egy Scene-be és a FANTOM-on létrehozott partokat közvetlenül küldi ki a DAW szoftverre.

Mélyreható szoftverszintetizátor-integráció.

Integráld plugin szoftver-szintetizátoraidat a FANTOM hangszerrel és hozz létre saját hangzásokat. Vezéreld az Apple Logic Pro, GarageBand és MainStage alkalmazásokat, és állítsd be a szoftverszinti paramétereit, közvetlenül a FANTOM érintőképernyőjén. Keverj szoftverszintetizátor-layereket a FANTOM belső hangszíneivel, majd küldd el ezeket a FANTOM analóg szűrőire.

Két CV/Gate.

A FANTOM óriási kreatív potenciálja mellett, előfordulhat, hogy analóg szintetizátorokat és dobgépeket is szeretnél integrálni az összeállításban. A FANTOM két szett CV/Gate kimenettel rendelkezik, így ezeket szinkronizált tempóval szólaltathatod meg a FANTOM billentyűzetével vagy pattern-szekvenszereivel is.

DIZÁJN

Letisztult, áttekinthető kezelőfelület, prémiumminőségű anyagok és a valaha gyártott legjobb billentyűzet-mechanikáink. Az eredmény? Egy hangszer, amely játékra hív.

Minden a helyén.

A FANTOM megtervezésénél a kreatív folyamatok és felszabadult játék támogatása volt az első számú szempont. Az egyes vezérlők elhelyezését, és azok együttműködését a FANTOM belső kreatív funkcióival, a mai munkafolyamatok átgondolásával és figyelembevételével alakítottuk ki.

Hosszú távra tervezve.

A FANTOM strapabíró fémből és kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával készül. Ezért minden tekintetben tartós és ellenáll a koncertezés/ utazás igénybevételének.

És még egy apróság.

Minél jobban megismered a FANTOM-ot, annál több olyan apró részletet fogsz felfedezni, amelyek billentyűsként megkönnyítik az életedet. Mint például, az előlap kissé íves feliratai, melyek a hátlap csatlakozóinak helyzetét mutatják, vagy az informatív RGB megvilágítású szabályzók és gombok, melyekkel a FANTOM képes előtérbe helyezni a kreativitást és háttérbe szorítani a zavaró tényezőket.

Rendszerfrissítés V2.0

A folyamatosan fejlődő FANTOM-hoz inspiráló új funkciókkal megérkezett 2.0 verziófrissítés. A mintavevő motor fejlesztései lehetővé teszik a mintavételt közvetlenül a billentyűzetre, a multi-sampling funkció pedig még tovább növeli a FANTOM hangszínkészítési lehetőségeit.
A 2.0-ás verzió legfontosabb új funkciói:
 • Multisampling funkció
 • Sampling menü frissítés
 • KBD Sample (a mintavett hangok változó hangmagassággal kioszthatók a billentyűzeten)
 • Szekvenszer mikroszkóp editálás
 • TFX (Total Effects) effektprocesszor
 • Szekvenszer piano roll automatika érintőfunkció használatával
 • Group Play Pad üzemmód
 • Bemeneti effektek és új routing funkciók

Rendszerfrissítés V2.1

Model Expansion.

Ritka és keresett klasszikusokkal, valamint a holnap hangszíneivel, a Model Expansion példátlan hozzáférést biztosít a Roland szintetizátorok történelmi és folyamatosan fejlődő világához. Frissítsd fel FANTOM hangszeredet teljesen új hangszerekkel, melyek mindegyike saját hangzásbeli karaktert és személyiséget hordoz. Használd a Split és Layer funkciókat több Model Expansion hangszínnel, vagy keverd össze őket V-Piano, multi-sample vagy más ZEN-Core hangszínekkel, az egyedi hangzások és textúrák megszólaltatásához. 

ISMERD MEG A LEHETŐSÉGEK ÚJ TÁRHÁZÁT.

A FANTOM folyamatosan fejlődik, hozzáadott új hangszínekkel és funkciókkal. Az időről-időre megjelenő frissítésekkel a felhasználók kívánságai teljesülnek, a Roland Cloud-on keresztül elérhető több tucat Sound Pack és Wave Expansion hangszíngyűjteménnyel pedig mindig naprakészen tartható a FANTOM hangzása.

A Model Expansion hangszíneket a következő hangszerekkel használhatod:

 • ZENOLOGY és ZENOLOGY Pro
 • JUPITER-X és JUPITER-Xm szintetizátorok
 • FANTOM sorozat

Szoftver. Hardver. Bárhol és bármikor.

A Model Expansion gyűjtemények a ZENOLOGY-n keresztül működnek a DAW szoftverben — és továbbfejlesztik a Roland ZEN-Core kompatibilis hardvereket is, például a JUPITER-X-et és a FANTOM-ot. Készíthetsz hangszíneket a szoftverrel és használhatod azokat a hardverszintetizátorodban vagy a hangszeredben elmentett hangszíneket betöltheted a DAW projektjeidbe. Tehát stúdióban, színpadon vagy akár útközben is, kedvenc hangszíneid mindig veled lehetnek.

Szoftver. Hardver. Bárhol és bármikor.

A Model Expansion gyűjtemények a ZENOLOGY-n keresztül működnek a DAW szoftverben — és továbbfejlesztik a Roland ZEN-Core kompatibilis hardvereket is,  például a JUPITER-X-et és a FANTOM-ot. Tehát stúdióban, színpadon vagy akár útközben is, kedvenc hangszíneid mindig veled lehetnek.

Rendszerfrissítés V2.5

Virtual ToneWheel Orgona

A híres Roland VK orgonasorozatból kifejlesztett FANTOM Virtual ToneWheel hangforrása valósághűen modellezi egy valódi Tonewheel orgona hangkeltési folyamatát, több Tonewheel típust tartalmaz, állítható percussion, key click, leakage paramátereket és sok egyéb beállítási lehetőséget. Megtalálható benne egy változtatható sebességű rotary effekt, brake kontrol és csöves torzító karakterisztikák. A FANTOM érintőképernyője, tolópotméterei, gombjai és billentyűzete automatikusan konfigurálódnak, hogy teljes legyen az autentikus orgonaélmény, biztosítva a praktikus vezérlést és a klasszikus villámgyors játszhatóságot.

Zökkenőmentes integráció az Ableton Live-val

A FANTOM már natív Ableton Live integrációval rendelkezik, amely biztosítja, hogy a kreatív munkafolyamatok közben a zenére koncentrálhass.  A FANTOM nagy felbontású érintőképernyőjén keresztül áttekintheted és elindíthatod a klipeket a Live's Session nézetben, hozzáférhetsz a Live mixer paramétereihez és vezérelheted a Transport funkciót.  Ráadásul, a FANTOM toló- és forgópotmétereivel, pad-jeivel beállíthatod a Macro vezérlőket, a sávok hangerejét a keverőben, a Drum Rack-et és még sok más egyebet.

Rendszerfrissítés V3.0

Új funkciók

 • n/zyme Wave Distortion szintetizátor támogatás A rendkívül interaktív zenei eszköz, amely kimeríthetetlen kreatív lehetőségeket kínál
 • Továbbfejlesztett szekvenszer 64 ütem és további ütemmutatók
 • Új MFX Phonograph, Exciter és JD Multi
 • Továbbfejlesztett UI
Billentyűk száma:
88
Billentyűzetmechanika:
Kalapács
Billentyűméret:
Teljes

Szintetizátor tulajdonságok

Típus:
Munkaállomás/Workstation
Beépített hangszóró
:
Nincs

Hasonló termékek