Roland FANTOM 8 EX zenei munkaállomás

Termékkód: ROLAND-FANTOM-8-EX
Online ár:
1 664 900 Ft
Készleten
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Csúcskategóriás Roland szintetizátor a legújabb hangszín-technológiákkal, kreatív kezelőfelülettel és 88 hangos kalapácsmechanikával.

A FANTOM új magaslatai

Bemutatjuk a FANTOM EX-et, a földkerekség legpotenciálisabb kreatív billentyűs hangszerét. A FANTOM örökség legújabb fejezete a Roland elsőrangú szintiplatformját új képességekkel tölti fel, több fejlett hangforrást, továbbfejlesztett zenekészítési és előadási eszközöket, valamint kiváló játékérzetet kínálva.

A 88 kalapácsmechanikás billentyűvel rendelkező FANTOM 8 EX minden funkciót tartalmaz elismert elődjétől, és még sok mást. A legkifinomultabb technológiáinkkal frissítve ez a robusztus platform teljes kreatív ökoszisztémát kínál a professzionális hangdizájnhoz, szekvenszeres zenekészítéshez és élő előadáshoz.

Általános tulajdonságok

 • A Roland csúcskategóriás szintetizátor-sorozata a legújabb technológiákkal kibővítve és frissítve 
 • Hatékony és könnyen kezelhető felhasználói felület a szabadon áramló kreativitás érdekében
 • Komponálás és előadás Roland legfejlettebb hangforrásaival: ACB, ZEN-Core, V-Piano, SuperNATURAL, Virtual ToneWheel és még sok más
 • Több mint 7000 gyári hangszín a történelmi Roland könyvtárból 
 • JUPITER-8, SH-101 és JX-3P ACB bővítések
 • n/zyme, JD-800, JUNO-106, JUPITER-8, JX-8P és SH-101 modellbővítések
 • V-Piano motor megújult felhasználói felülettel és előre telepített German Concert V-Piano Expansion 01-el
 • SuperNATURAL zongora-hangforrások és előre telepített SuperNATURAL Acoustic Piano 3 Expansion
 • A Roland VK sorozatból származó virtuális ToneWheel orgonák
 • Hatalmas effektkönyvtár, beleértve az új stúdió-minőségű Shimmer Reverb-et és Modulation Reverb-et
 • Továbbfejlesztett Master FX processzor, használatra kész gyári beállításokkal és frissített felhasználói felülettel a Mastering Comp és a Mastering EQ számára
 • 32 sávos sztereó vocoder
 • Professzionális szekvenszer-funkciók, klip alapú munkafolyamattal, TR-REC step szekvenszerrel, piano-roll szerkesztéssel és még sok mással
 • Fejlett mintavételezés one-shot lejátszással, hangmagasság alapú billentyűzet hozzárendeléssel és multisample támogatással 
 • Nagy színes érintőképernyő és ergonomikus panelelrendezés, potméterekkel, gombokkal és szabályzókkal
 • 16 RGB pad a hangok, minták és klipek indításához 
 • Sokoldalú csatlakoztathatóság: többcsatornás audiobemenet/kimenet, MIDI bemenet/ kimenet, két CV/gate kimenet, USB és még sok más
 • 16x3-as audio/MIDI interfész
 • Külön szoftvervezérlési módok az Ableton Live, Logic Pro, MainStage, Cubase és Studio One számára
 • Bővítési lehetőség a kreativitás támogatásához a Roland Cloudon található Z-Style csomagokkal, EXZ hullámforma-bővítőkkel és SDZ hangszíncsomagokkal. 
 • FANTOM EX Upgrade, amely a Roland Cloudon keresztül érhető el az eredeti FANTOM tulajdonosok számára
 • Prémium 88 kalapácsmechanikás billentyű, aftertouch érzékenységgel

Az egyik legkiválóbb kreatív platform megújulása

A FANTOM EX tartalmazza népszerű elődjének minden funkcióját és még sok minden mást. A legkifinomultabb technológiáinkkal frissítve ez a robusztus platform teljes kreatív ökoszisztémát kínál a professzionális hangdizájnhoz, szekvenszeres zenekészítéshez és élő előadáshoz. 

Indítsd be a motorokat

A FANTOM EX hangszer a csúcsminőségű hangforrásaink legnagyobb kínálatát tartalmazza. Az ACB, a ZEN-Core, a V-Piano, a SuperNATURAL és más Roland technológiák minden zenei lépésnél támogatást nyújtanak, kifejező és inspiráló hangzást biztosítva a legkülönbözőbb zenei stílusokhoz.

Zenekészítés korlátok nélkül

A FANTOM EX-et a non-stop alkotásra tervezték, rendkívül rugalmas felépítéssel, amely lehetővé teszi a zenei ötletek pillanatok alatt történő életre keltését. A belső hangforrások szabad kombinálásával klasszikus hangszíneket, egyedi hangokat és összetett hangtextúrákat hozhatsz létre. Fedezze fel különböző kompozíciós eszközöket, és teremts komplett kreatív környezetet egyetlen érintéssel. Bővítsd a kínálatot a vezető zenekészítő szoftverek integrált vezérlési módjaival. És menj még tovább a Roland Cloud prémium hangszínkészletének széles választékával. 

Minden egyszerre

A FANTOM EX zenei igényeid szerint biztosítja a szükséges környezetet, így soha nem kell kompromisszumot kötnöd az alkotás közben. Az egyedi alapprocesszorok zökkenőmentes és precíz működést biztosítanak nagy terhelés mellett is, így rengeteg polifónia és teljes patch remain biztosított a zökkenőmentes átmenetekhez. Több tucat effekt használható egyidejűleg, beleértve az új stúdió-minőségű Reverbeket és a frissített Master FX-et az általános hangzás kialakításához. Egy karakteres analóg szűrő is elérhető, amely tökéletes a hangok extra melegséggel történő átitatásához és további finomításához.

Teljes körű vezérlés A jól áttekinthető vezérlő panel potmétereivel, gombjaival, szabályzóival azonnal megformálhatod a hangot és könnyedén komponálhatsz. Merülj el egy csodálatos színes érintőképernyőben, amely dinamikusan változik, hogy támogassa az adott feladatot. Ráadásul személyre is szabhatod a megjelenését, egyéni képek importálásával a képernyővédő és a start up nézet számára. 

A hang új dimenziói

A FANTOM EX a műfajokat meghatározó Roland hangszínek kolosszális könyvtárát teszi elérhetővé. Alkoss, komponálj és zenélj élőben több mint 7000 beépített hangszínnel és a hatékony szintéziseszközök széles skálájával. 

Fejlett Analog Circuit Behavior technológia

A Roland Analog Circuit Behavior (ACB) technológiája autentikus analóg hangélményt kelt életre a digitális szférában, precízen újraalkotva az analóg áramköröket és azok interaktív viselkedését az alkatrészek szintjén. A FANTOM EX tartalmazza összes legújabb ACB fejlesztést, beleértve a nemrégiben kifejlesztett Circuit Mod és Condition funkciókat a különböző mértékű vintage karakterek beállításához.

JUPITER-8 ACB Expansion.

Az 1981-ben napvilágot látott JUPITER-8 egyike minden idők legsikeresebb polifonikus szintetizátorainak. A JUPITER-8 ACB Expansion ezt a vintage ikont kelti életre áramköri szinten a FANTOM EX hangszer részeként.

SH-101 ACB Expansion.

Az SH-101 ACB Expansion hangzás terén az 1982-ből származó híres Roland SH-101 rendkívül részletes másolata. Ez a potenciális monó szintetizátor a mai napig formálja és inspirálja az elektronikus zenei stílusokat világszerte.

JX-3P ACB Expansion.

1983-ban ez a mérföldkőnek számító hangszer nyitotta meg az elegáns megjelenés, könnyű programozhatóság és stabil hangolás korszakát a digitálisan vezérelt oszcillátoroknak köszönhetően. Az eredetitől megkülönböztethetetlen hangjával a JX-3P ABC Expansion ezt az underground klasszikust emeli be a FANTOM EX modern munkafolyamataiba.

Előre telepített JUPITER-8 és SH-101 ACB Expansion A JX-3P ingyenesen letölthető a Roland Cloud webhelyről a FANTOM EX tulajdonosai és az eredeti FANTOM EX Upgrade vásárlói számára. 

A ZEN-Core ereje

A rugalmas és bővíthető ZEN-Core szintézisrendszer a Roland több évtizedes kutatásának/fejlesztésének eredményeit használja fel az elektronikus, akusztikus és hibrid hangzások széles skálájának megszólaltatásához. Fejlessz árnyalt és kifejező hangzásokat akár négy partial használatával, amelyek mindegyike független oszcillátorral, szűrővel, erősítővel, két LFO-val és effektekkel rendelkezik. Vagy használj akár 16 hangot egy Scene-ben, összetett split, layer megoldások és szekvencerrel készült részek kombinálásával. 

Model Expansion.

Ritka és keresett klasszikusokkal, valamint a holnap hangszíneivel, a Model Expansion példátlan hozzáférést biztosít a Roland szintetizátorok történelmi és folyamatosan fejlődő világához. A FANTOM EX hat előre telepített modellbővítés kínál, amelyeket a sokoldalú ZEN-Core rendszer táplál.

n/zyme Model Expansion

Az n/zyme egy minden tekintetben modern hangszer a Roland-tól, amely egy teljesen új szintetizátor-hangforrással rendelkezik. Wavetable oszcillátorrétegeket, fázis- és burkológörbe-modulációt, rezonáns szűrőket és két hihetetlenül hatékony Step LFO-t kombinálva az n/zyme egy rendkívül interaktív zenei eszköz, amely végtelen kreatív lehetőségeket kínál.

Vintage Model Expansion

A vintage ihletésű JD-800, JUNO-106, JUPITER-8, JX-8P és SH-101 Model Expansion a legendás Roland hangszerek esszenciáját ragadja meg, még több polifóniával és egyéb modern funkciókkal kiegészítve a mai alkotók számára. 

Világklasszis zongorák

Az akusztikus zongora sok billentyűs alaphangszere. A FANTOM EX zongorahangjai a V-Piano és SuperNATURAL technológiát alkalmazzák, melyek a kiváló hangzás mellett, tökéletes játékérzetet is garantálnak. A V-Piano interfész frissítésével a munkafolyamat még gördülékenyebbé vált, az RD-2000 számára kifejlesztett German Concert V-Piano Expansion 01 pedig előre telepített. Az alapvető SuperNATURAL akusztikus és elektromos zongorák is megtalálhatók benne, valamint az újonnan kifejlesztett SuperNATURAL Acoustic Piano 3 Expansion.

Nélkülözhetetlen orgonák

A Roland Virtual ToneWheel hangforrása valósághűen modellezi a vintage orgonák hangkeltési folyamatát, még több tone wheel típussal, állítható percussion, key click, leakage paramáterekkel és sok egyéb beállítási lehetőséggel. Megtalálható benne egy változtatható sebességű rotary effekt, brake control és tube distortion karakterisztikák. Az érintőképernyő, tolópotméterek, szabályzók és billentyűzete működése automatikusan konfigurálódikaz autentikus orgonaélmény érdekében, biztosítva a praktikus vezérlést és villámgyors játékot.

Végtelen inspiráció

A Roland Cloudon a ZEN-Core hangszíncsomagok és Wave Expansion opciók folyamatosan bővülő választékát találhatod meg. Minden hónapban sok stílus és új cím jelenik meg, melyek mindig frissen tartják a zenéidet.

A stúdiód lelke

Zökkenőmentes számítógépes integrációjával, hatékony kompozíciós eszközeivel és sokrétű csatlakoztathatóságával a FANTOM EX zenekészítési  univerzumod központja lehet.

DAW-integráció

A FANTOM EX könnyedén illeszkedik bármely számítógép-alapú zenekészítő rendszerbe. Egyedi érintőképernyős vezérléssel és dedikált üzemmódokkal rendelkezik olyan népszerű platformokhoz, mint az Ableton Live, a Logic Pro, a MainStage, a Cubase és a Studio One. A beépített 16x3-as audio/MIDI USB interfész segítségével szoftverszintiket keverhetsz és rétegezhetsz hardveres hangokkal, szekvenszer part-okat küldhetsz számítógépes sávokra, DAW forrásokat processzálhatsz FANTOM EX effektekkel és még sok minden mást. 

Sokoldalú csatlakoztathatóság

A FANTOM EX hátlapján keresztül szinte bármivel kommunikálhatsz. Csatlakoztass mikrofonokat és hangszereket a kombinált XLR csatlakozókra, a nyolc független 6,3 mm-es jack kimeneten keresztül külső célhelyekre küldheted a kívánt hangot. Közvetlenül az érintőképernyőről dolgozhatsz MIDI-felszerelésekkel és vezérelhetsz a szoftver-szintetizátorokat. A két CV/gate kimenetről pedig meghajthatsz moduláris és analóg szintetizátorokat.

Mintavételező munkaállomás

A FANTOM EX belső és külső források mintavételezésére egyaránt képes, de akár a kettőre is egyszerre. Mintavételezhetsz közvetlenül a beépített padokra a gyors triggereléshez, vagy a billentyűzetre, különböző hangmagasságok azonnali megszólaltatásához. Vagy létrehozhatsz részletgazdag multisampling hangszíneket, hangonként akár 352 minta felhasználásával. Sőt, a hangmintákat egy ZEN-Core hang alapjaként is használhatod, az egyéni hangszínkészítés új magaslatainak meghódításához.

Zenekészítő erőmű

A FANTOM EX egy sokoldalú zenekészítő platform, amely a gyors alkotásban jeleskedik. A klipalapú munkafolyamattal pillanatok alatt készíthetsz hangszereléseket. Triggerelj hangszíneket, klipeket és pattern-eket a 16 RGB paddal. Komponálj a klasszikus TR-REC stílusú step-szekvenszerrel, vagy rögzíts hangszíneket valós időben. Végül pedig finomhangolhatod a sávokat a nagy érintőképernyőn az egyszerű piano-roll szerkesztéssel. 

A Roland effektek univerzuma A kiváló minőségű effektek használatának lehetősége elengedhetetlen a professzionális hangdizájn és zenekészítés szempontjából. A FANTOM EX tele van a Roland könyvtárból származó effektekkel, melyek segítségével színeket, teret és mélységet adhatsz zenéidhez. Az újonnan kifejlesztett Shimmer Reverb és Modulation Reverb algoritmusok olyan hangminőséget kínálnak, amely felveszi a versenyt a legjobb önálló effekt-processzorokkal. Ezenkívül a Master FX processzor használatra kész, előre beállított sablonokat tartalmaz a gyorsabb munka érdekében, valamint frissített grafikus felületeket a Mastering Comp és a Mastering EQ szekciókhoz.

Hatalmas kifejezőerő

A neves szintetizátor-fejlesztővel, Axel Hartmannal együttműködve kifejlesztett FANTOM EX hangszer és felhasználói kezelőfelület úgy készült, hogy egyszerű működéssel és kimagasló játszhatósággal támogassa kreatív elképzeléseidet.

Prémiumminőségű billentyűzet

Minden FANTOM EX modell prémium billentyűzettel és aftertouch támogatással rendelkezik. A FANTOM 8 EX  88 kalapácsmechanikás billentyűvel, míg a 61 hangos FANTOM 6 EX és a 76 hangos FANTOM 7 EX félig súlyozott szintetizátor-billentyűzettel rendelkezik. A több évtizedes Roland fejlesztéseknek köszönhetően, ezek az inspiráló billentyűzetek a lehető legkifejezőbb játékérzetet biztosítják. 

Kreatív eszközök sokasága

Potméterek és szabályzók bőséges választéka áll rendelkezésre az intuitív és azonnali vezérléshez, nagy felbontású adatbevitellel a precíz beállításokhoz és a rendkívül sima pásztázásokhoz. Van egy külön szintetizátor-szekció is oszcillátorral, szűrővel és burkológörbe-vezérlőkkel, valamint számos gombbal és padokkal a szekvenciák készítéséhez, illetve megszólaltatásához. Akár három kompatibilis USB MIDI-vezérlő csatlakoztatására is van lehetőség a munkafolyamat bővítése érdekében. 

Robosztus és ellenálló

A FANTOM EX a Roland vezető modelljétől elvárható legmagasabb elvárásoknak megfelelően készül. A masszív fém háztól a csúcsminőségű alkatrészeken át a csatlakozókig, ez a szintetizátor készen áll az éjszakai koncertezés és a világkörüli turnék igénybevételének.

Válaszd ki a számodra leginkább megfelelő FANTOM EX hangszert

Minden FANTOM EX modell ugyanazokat a belső funkciókat, panelelrendezést és csatlakozási lehetőségeket tartalmazza. Különbséget csupán a billentyűzet, a méret és a súly jelent. 

FANTOM 8 EX

A csúcskategóriás FANTOM EX modell, 88 kalapácsmechanikás billentyűvel. 

FANTOM 7 EX

Középkategóriás modell, 76 szintibillentyűvel. 

FANTOM 6 EX A legkompaktabb FANTOM EX,  61 szintibillentyűvel.

Frissítsd a meglévő FANTOM hangszeredet.

A Roland Cloud-on keresztül elérhető FANTOM EX frissítéssel megszerezheted az EX funkciókat a már meglévő FANTOM 6/7/8 hangszeredhez. Ez a fontos frissítési csomag tartalmazza a JUPITER-8, SH-101 és JX-3P ACB bővítményeket, n/zyme és JD-800 modellbővítéseket, két új zongorát és az összes EX továbbfejlesztést.

FANTOM-0: Rendkívüli erő egy modern hangszerben.

A FANTOM-0 szintetizátorok a FANTOM EX hangkeltési erejét és gördülékeny munkafolyamatait kombinálják ezekben a modern hangszerekben, amelyek bárhová képesek követni a zenei útjaidon.

Billentyűk száma:
88
Billentyűzetmechanika:
Kalapács
Billentyűméret:
Teljes

Szintetizátor tulajdonságok

Típus:
Munkaállomás/Workstation
Beépített hangszóró
:
Nincs

Hasonló termékek