• – 15%
Roland FANTOM 6 zenei munkaállomás

Roland FANTOM 6 zenei munkaállomás

Listaár: 1 199 900 Ft  
1 019 900 Ft
Megtakarítás: 180 000 Ft (15%)
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2+1 év év garancia vonatkozik

Az új Roland FANTOM

A FANTOM egy új fajta kreatív központ, amely kimondottan a gyors dalíráshoz és a kifejező élő zenéléshez készült. Az inspiráló beépített eszközök és a széleskörű számítógépes integráció intuitív, természetes és lehetőségekkel teli élményt nyújt. A bővíthető hangforrás a legjobb elektronikus és akusztikus hangszíneinket tárolja, valamint új, izgalmas lehetőségeket biztosít ezek mélyreható, egyéni beállítására is. Mindezek mellett prémium minőségű anyagokból készült, formatervezett dizájnnal és a legkiválóbb 61-, 76- és 88-billentyűs mechanikával, melyet valaha gyártottunk.

ZENEKÉSZÍTÉS

A FANTOM minden igényt kielégít a zenekészítés terén. A zökkenőmentes, gyors munkafolyamatot nem gátolják áttekinthetetlen üzemmódok, bosszantó technikai korlátok vagy hangminőséggel összefüggő kompromisszumok. A FANTOM kreatív munkamenete a mai zenészek igényeihez alkalmazkodik, egyszerűen átlátható kompozíciós eszközökkel, azonnal behívható kreatív platformokkal és mélyreható számítógépes integrációval.

Nincsenek üzemmódok. Csak zökkenőmenetes munkafolyamat.

A kreatív ötletek szabad áramlását semmi sem gátolhatja. A FANTOM esetében nem kell kompromisszumokat kötnöd a hangzás terén, és idejét múlt technikai korlátok sem gátolják a munkafolyamatokat. Ráadásul azzal sem kell törődni, hogy a különböző funkciók, melyik üzemmódhoz tartoznak. A FANTOM minden pillanatban kreatív módban várja a parancsokat, a munkafolyamat teljesen zökkenőmentes, mindegy milyen zenei anyagról van szó.

Hozz létre egy Scene-t.

Amikor Te készen állsz, a FANTOM is készen áll a zenekészítésre — és ez csak egyetlen érintésen múlik. A hangszínek, pattern-ek és előadásszerkezetek egyedi, kreatív terekben foglalnak helyet, melyet Scene-nek nevezünk. A Scene lehet egy teljes dal, egy dal része vagy egy kiindulási pont kedvenc hangszíneiddel, az általad elképzelt kiosztásban. A Scene-ket össze is lehet fűzni és úgy lehet azonnal váltani köztük, hogy az előző hangjai nem akadnak meg.

Minden. Mindig.

Nem kell azzal foglalkoznod, hogy vajon hány effektet használhatsz, és a komplex patch-ek váltása esetében sem fogsz hangzásbeli korlátokba ütközni. A FANTOM-mal mindig a zenére fókuszálhatsz anélkül, hogy folyamatosan a processzálási kapacitást mérlegelnéd. Ekkora teljesítménnyel akár egyszerre is használhatod mind a 16 part-ot az összes elérhető effekttel - teljes Patch-remain funkcó mellett a zökkenőmentes átmenetekhez. Ez olyan, mintha két komplett FANTOM lenne egy hangszerbe sűrítve.

HANGZÁS

A FANTOM rugalmassága és bővíthető hangforrása több évtizedes kutatás és fejlesztés eredménye és rengeteg inspiráló elektronikus, akusztikus és hibrid hangszín megszólaltatását teszi lehetővé. Kombinálj különböző hangszintéziseket és mintavételezési technológiákat a beépített analóg szűrőkkel, új és meglepő hangzások létrehozásához — vagy bővítsd a hangszert új hangszínekkel és funkciókkal, amint elérhetőek.

Egy hangforrás. Végtelen lehetőségek.

A műfajokat meghatározó hangszínek négy évtizedes múltjából merítve, a FANTOM bővíthető hangforrása magába foglalja klasszikus szintetizátorainkat, de ezzel együtt új hangzások felfedezését is támogatja. A FANTOM lényegét a viselkedés-modellezést alkalmazó chip-ek jelentik, precíz és zökkenőmentes vezérelhetőséggel, hatalmas polifóniával és teljes Patch-remain funkcióval kiegészülve. Ráadásul, a FANTOM egy bővíthető platform is egyben, a jövőben megjelenő új hangszínek és funkciók számára.

Autentikus, múltat idéző hangszínek.

A FANTOM egyszerre több szintézis-technológiát alkalmaz az autentikus elektronikus és akusztikus hangszínek megszólaltatásához, a klasszikustól a modernig. De saját hangszíneket is mintavételezhetsz és akár 2 GB-ot kitevő loop és one-shot hullámformát is megszólaltathatsz egyszerre a pad-mátrixról. Van egy szabadon címezhető analóg szűrő is, amely még melegebbé és teljesebbé teszi a hangzást, valamint szoftverszintetizátor-hangszíneket is keverhetsz a FANTOM belső hangszíneihez.

A zongora kulcsfontosságú.

A zongorát sokan a hangszerek királyának tekintik, ezért nem csoda, hogy számos műfajban a kreatív folyamatok középpontjában kap helyet, amikor zeneszerzésről van szó. A FANTOM a V-Piano technológiánkat használja, hogy a valósághű hangzás mellett, átékérzet terén is valósághű legyen. Ezek a zongorák pont úgy szólnak és reagálnak, mint akusztikus rokonaik és a személyes ízléshez is alkalmazkodnak.

Szuperhatalom a hangzás terén

A FANTOM szintetizátor-hanggorrása Partial-okon alapul. Minden egyes Partial egy önálló szintetizátorhangból indul ki – kiegészítve oszcillátorral, szűrővel, erősítővel, dual LFO-val és effektekkel. Egy hangszín négy Partial-t, egy Scene pedig akár 16 hangszínt is tartalmazhat a komplex layer-ek, split-ek és szekvenciális part-ok megszólaltatásához.

LFOMG

Az alacsony frekvenciájú-oszcillátor mozgásba hozza a hangot. A több LFO, több modulációs lehetőséget és ezáltal több opciót kínál az új hangzások felfedezése felé. A FANTOM esetében minden Partial-hoz két LFO tartozik, egy hanghoz pedig négy Partial — mivel 16 hang is egymásra rétegezhető, ez összesen 128 LFO-t jelent hangonként. A FANTOM Step-LFO-ja 16 lépést használ, automatikus szinkronnal az ütésekhez és lépésenként 32 kiválasztható burkológörbével. Ez lehetővé teszi hosszan kibontakozó zenei szakaszok, moduláris stílusú élénk hangtextúrák és rendkívül bonyolult zenei frázisok létrehozását.

JÁTSZHATÓSÁG

A hangminőség után, semmi sem lehet fontosabb, mint a játszhatóság. Ahogy a hangszer billentyűzete reagál az ujjak játékára és segíti a zenei kifejezést. A FANTOM a játékélményre helyezi a hangsúlyt, kiváló billentyűzet-mechanikájával és rengeteg, előadáshoz használható vezérlőjével.

A zongoristák álma.

A FANTOM hangszerek, a valaha gyártott legjobb billentyűzeteinkkel készülnek, beleértve az elismert PHA-50-et a 88 billentyűs modellben és a vadonatúj, félig súlyozott mechanikát a 61 és 76 billentyűs modellekben. Ezek mindegyike határozott, precíz és kiváló játékérzetet garantál, ráadásul aftertouch-funkcióval, amely tovább növeli a zenei kifejezőeszközök tárházát. Saját magunk gyártjuk a billentyűzeteket, szigorú minőségi előírásoknak megfelelően, és minden modell egy újabb lépcsőfoka az előző generációnak.

Nagy felbontású, kézre álló vezérlők.

A FANTOM számos nagy felbontású potméterrel és szabályzóval rendelkezik a hangszer gyors és jól áttekinthető kezeléséhez, valamint a finombeállítások elvégzéséhez és tökéletesen sima szűrőmozgások megvalósításához. A dedikált szintetizátor-szekcióhoz oszcillátor, szűrő és burkológörbe-szabályzók tartoznak, valamint számos gomb és pad a hangok triggerereléshez és szekvenciák megszólaltatásához.

Lépj tovább. Fejezd ki magad.

Egy billentyűs hangszeren sokféle módja van a kifejező játéknak. Egyesek a karok használatát szeretik, mások a kerekeket vagy pedálokat részesítik előnyben, de vannak olyanok is, akik az aftertouch mellett döntenek. A FANTOM esetében, ezek közül tetszés szerint bármelyiket használhatod - vagy egyszerre mindegyiket. Ráadásul a FANTOM három USB aljzatán keresztül további USB vezérlők csatlakoztatásával még tovább bővítheted a zenei kifejezőeszközök készletét.

SZEKVENCIÁK

A FANTOM egy komplett zenekészítő platform, kimagaslóan gyors munkamenettel és átlátható hangszerelési folyamatokkal. RGB padok, klasszikus TR-REC stílusú pattern-szekvenszer, valós idejű felvételkészítés piano-roll szerkesztéssel és egy grid a felvételkészítéshez és klipek kezeléséhez. Használd bármelyiket, bármikor.

A szikrától a tűzig.

A különböző stílusok eltérő zenekészítési módszereket és speciális eszközöket igényelnek. Különböző megoldásokkal hozhatsz létre pattern-eket a FANTOM-on, beleértve a valós idejű és lépésenként felépített polifonikus szekvenciákat, vagy a TR-REC pattern-szekvenszert, amely az ikonikus dobgépeinknél megszokott módon, ritmus-partok felvételére használható.

Klip alapú szekvenciák.

Kiváló megoldás sávok felépítéséhez, zenei pattern-eket tartalmazó klipek rendszerezésével. Dobot, basszust, padokat és más pattern-eket lehet felvenni egy klipben, majd ezeket függetlenül, illetve csoportosan lejátszani. Ez egy villámgyors módszer a zeneszerzéshez és ideális megoldás zenei kíséretek megszólaltatásához az elő előadások során.

TR-REC step szekvenszer.

A dance zene alapját a step-szekvenszer jelenti, különösen az a 16 lépéses TR-REC verzió, amely a TR-808, TR-909 és a modern TR-8S dobgépünkben található. A FANTOM beépített TR-REC szekvenszerét teljes egészében modernizáltuk, allépésekkel a partok számára, mozgásszabályozással a lépésenkénti automatizáláshoz és akkordok támogatásához.

CSATLAKOZTATHATÓSÁG

A FANTOM önmagában is kiváló hangszer, de hatékonysága exponenciálisan növelhető más készülékek - pl. számítógépek vagy analóg szintetizátorok - csatlakoztatásával. A FANTOM képes az érintőképernyőn keresztül közvetlenül vezérelni szoftver-szintetizátorokat, a két CV/Gate kimenetén keresztül meghajtani moduláris és analóg szintetizátorokat, valamint csúcsminőségű audio-interfészként is funkcionál, 16 sztereó kimenettel és 3 sztereó bemenettel.

Számítógép-szakértő.

A FANTOM nem csupán együtt működik számítógépekkel — hanem teljes integrációt valósít meg.Valójában egy csúcsminőségű 16x3-as sztereó audio-interfész, amely képes DAW-ok és Plugin-ek vezérlésére az érintőképernyőn keresztül. Szoftver-szintetizátorokat integrál egy Scene-be és a FANTOM-on létrehozott partokat közvetlenül küldi ki a DAW szoftverre.

Mélyreható szoftverszintetizátor-integráció.

Integráld plugin szoftver-szintetizátoraidat a FANTOM hangszerrel és hozz létre saját hangzásokat. Vezéreld az Apple Logic Pro, GarageBand és MainStage alkalmazásokat, és állítsd be a szoftverszinti paramétereit, közvetlenül a FANTOM érintőképernyőjén. Keverj szoftverszintetizátor-layereket a FANTOM belső hangszíneivel, majd küldd el ezeket a FANTOM analóg szűrőire.

Két CV/Gate.

A FANTOM óriási kreatív potenciálja mellett, előfordulhat, hogy analóg szintetizátorokat és dobgépeket is szeretnél integrálni az összeállításban. A FANTOM két szett CV/Gate kimenettel rendelkezik, így ezeket szinkronizált tempóval szólaltathatod meg a FANTOM billentyűzetével vagy pattern-szekvenszereivel is.

DIZÁJN

Letisztult, áttekinthető kezelőfelület, prémiumminőségű anyagok és a valaha gyártott legjobb billentyűzet-mechanikáink. Az eredmény? Egy hangszer, amely játékra hív.

Minden a helyén.

A FANTOM megtervezésénél a kreatív folyamatok és felszabadult játék támogatása volt az első számú szempont. Az egyes vezérlők elhelyezését, és azok együttműködését a FANTOM belső kreatív funkcióival, a mai munkafolyamatok átgondolásával és figyelembevételével alakítottuk ki.

Hosszú távra tervezve.

A FANTOM strapabíró fémből és kiváló minőségű alkatrészek felhasználásával készül. Ezért minden tekintetben tartós és ellenáll a koncertezés/ utazás igénybevételének.

És még egy apróság.

Minél jobban megismered a FANTOM-ot, annál több olyan apró részletet fogsz felfedezni, amelyek billentyűsként megkönnyítik az életedet. Mint például, az előlap kissé íves feliratai, melyek a hátlap csatlakozóinak helyzetét mutatják, vagy az informatív RGB megvilágítású szabályzók és gombok, melyekkel a FANTOM képes előtérbe helyezni a kreativitást és háttérbe szorítani a zavaró tényezőket.

Garancia:
2+1 év
Billentyűk száma:
61