RODE RODECaster Pro II integrált audio produkciós stúdió

Termékkód: RODE-RCP II
Online ár:
257 900 Ft
Rendelésre
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Minden kreatív alkotó számára

A RØDECaster Pro II nem egyszerűen az elődjének egy továbbfejlesztett verziója; egy teljesen új bestia! A forradalmi, új generációs funkciókkal felvértezett konzol a világ legnagyobb kapacitású és tudású integrált audió stúdiója, nem csak podcastereknek, hanem minden kreatív alkotó számára!

Forradalmi hangzás, elképesztő könnyedséggel

A RØDECaster Pro II páratlan funkciókészlete kivételes hangzást biztosít minden alkotói folyamathoz. Négy stúdió minőségű Neutrik XLR-jack kombó bemenetére egyaránt csatlakoztathatók különböző mikrofonok és hangszerek, beleértve a gitárt, basszusgitárt, billentyűs hangszereket és egyéb vonal vagy mikrofon szintű audio kimenettel rendelkező eszközöket, a kreatív lehetőségek tárházának újabb ajtaját feltárva a felhasználók előtt. Mindegyik bemeneten a RØDE saját fejlesztésű és gyártású, ultra alacsony zajszintű és nagy kimeneti jelű Revolution™ előfoka dolgozik, mely kimagasló hangzást biztosít bármely mikrofonnak és hangszernek. Ezek a világszínvonalú előerősítők kifejezetten a RØDECaster Pro II számára lettek kifejlesztve, és bármelyik, csatornánként akár több ezer dolláros előerősítővel felveszik a versenyt. Bementi zajuk hihetetlenül alacsony, mindössze -131.5dBV, erősítési tartományuk elképesztő módon a 76dB-t is meghaladja. Hangzásuk lenyűgözően tiszta és részlet gazdag. A Revolution™ előerősítőkkel az ideális bemeneti jelszintért folytatott küzdelmek lezárulna; még a legkisebb jelű dinamikus mikrofonok esetében is. 

A RØDECaster Pro II a korábbi RØDE termékekből már jól ismert, stúdió minőségű APHEX® audio processzorok teljes készletével rendelkezik. Azonban ezek a digitális processzorok az eredeti RØDECaster Pro-ban találhatókhoz képest teljes felújításon estek át, mely az analóg megfelelőik komponens szintű elemzésének eredményein alapult. A végeredmény egy olyan lenyűgözően dinamikus jelfeldolgozás, mellyel bármely produkció megragadhatja a professzionális stúdiók atmoszféráját. A jelfeldolgozás lelke egy saját architektúrán alapuló, nagy teljesítményű, quadcore DSP processzor, mely jelentősen nagyobb kapacitással rendelkezik, mint amit bármely jelenleg forgalomban lévő konzol audio motorja nyújtani képes. A RØDECaster Pro II beépített effektprocesszorral is rendelkezik, hogy a felhasználók korlátlan kreativitással alkothassák meg saját, egyedi hangzásukat.

A RØDECaster Pro II még ezekkel a bonyolultan hangzó képességekkel is hihetetlenül könnyen használható. Minden funkciót úgy terveztek meg a RØDE fejlesztői, hogy azok felesleges vesződés és időpazarlás nélkül támogassák a kreativitást. A nagy felbontású érintőképernyő, a hozzá tartozó funkcióválasztó tekerőgombbal (potméterrel) kombinálva szuper könnyűvé teszi a navigációt és a konzol vezérlését. A mesterien konfigurált gyári beállítások (presets) és a rendkívül innovatív VoxLab™ processzorszerkesztő, a tapasztalatlan felhasználó számára is megkönnyítik, hogy kivételes hangzásban rögzítse vagy közvetítse produkcióját.

Végtelen testreszabhatóság, végtelen kreatív szabadság

A RØDECaster Pro II teljesen személyre szabható, így bármilyen kreatív felvételi helyzethez egyszerűen alkalmazható, legyen szó élő közvetítésről (streaming) és játékokról (gaming), podcastok vagy zenei produkciók készítéséről. Kilenc csatornája, hat broadcast minőségű fader-el és három virtuális fader-el vezérlehető. A kilenc bemenet, azaz csatorna, szabadon hozzárendelhető bármely fader-hez, így a felhasználó saját igényeinek és munkafolyamatainak megfelelően tervezhetik meg saját keverő felépítését.

A keverőn található nyolc „SMART PAD”sokkal több, mint egyszerű hangpad vagy effekt gomb. Ezen gombok funkciói is testreszabhatók, és többek között használhatók olyan effektek hozzáadására élőben, mint például visszhang, zengetés, robothang vagy hangmagasság modulálás, MIDI parancsok küldésére külső szoftvereknek és hardvereknek, vagy éppen automatizált keverőműveletek, mint például a be- és kiúszás indítására. A gombokhoz 8 memóriabank tartozik, mely bankok egyenként 8, összesen 64 előre programozott egyedi művelet tárolására, és egy gombnyomásra történő behívására alkalmasak. A beépített effektek és az APHEX processzorok is teljes mértékben testreszabhatók, a részletes szerkesztési lehetőséggel a felhasználó minden effekt és processzor paramétert a saját hangjának vagy hangszerének megfelelően finomhangolhat. Minden effekt és processzor beállítás preset-be menthető és bármikor betölthető, bármelyik csatornára.

Minden beállítás, a keverőkonfigurációtól a SMART PAD konfigurációig, sőt akár teljes felvételek is elmenthetők úgynevezett „Show”-ként a keverő memóriájába, lehetővé téve ezzel a pillanatok alatt történő beállást és felvételindítást, a már előre begyakorolt produkciók és beállások esetében. Így a RØDECaster Pro II ideális eszközzé válik különböző típusú tartalmak rendszeresen és felváltva történő készítéséhez, több különböző funkciót is ellátó stúdiókban, és olyan produkciós és oktatási intézményekben ahol az egyes felhasználóknak egyéni beállításokkal kell dolgozniuk.

Páratlan csatlakozási lehetőségek

A RØDECaster Pro II csatlakozó felülete kreatívabb lehetőségeket, letisztultabb munkafolyamatokat és minden eddiginél egyszerűbb integrációt tesz lehetővé más berendezésekkel. Egy tökéletes hangvezérlő központ minden alkotó számára!

A négy mikrofon és hangszerbemenet elegendő az egy mikrofonos, szóló podcastok készítésétől, a több szereplős, vagy kiszenekari felvételek és élő közvetítések megvalósításáig mindenre. Négy fejhallgató kimenet és egy, hangfalak számára alkalmas, szimmetrikus sztereó 6.3mm TRS jack kimenet pár gondoskodik a kristálytiszta monitorozásról és visszahallgatásról. 

A konzolon található két darab USB-C csatlakozó aljzat, két számítógép és/vagy mobil eszköz egyidejű és kétirányú csatlakoztatására. Egy további virtuális USB csatorna szolgál a csevegő és konferencia applikációk hangjának valós idejű adásba keverésére, lehetőséget teremtve ezzel távoli szereplős podcastok és összetett streaming feladatok megvalósítására. Az USB csatlakozások MFi (Made For iPhone) tanúsítvánnyal rendelkeznek, zökkenőmentes integrációt biztosítva az iOS eszközökkel. 

A fejlett, széles sávú Bluetooth csatlakozási lehetőségnek köszönhetően tökéletes minőségű telefonhívásokat, interjúkat lehet a keverővel lebonyolítani és rögzíteni. A Bluetooth csatlakozás lehetővé teszi továbbá elő közvetítések streamelését mobil eszközökről, vagy vezeték nélküli hangszórók csatlakoztatására is a konzolhoz. A rögzítés történhet a keverőbe helyezhető microSD™ memóriakártyára, számítógépre vagy külső adattárolóra, ultragyors adatátvitellel USB-n keresztül.

A RØDECaster Pro II WiFi és Ethernet csatlakozási lehetőségekkel is fel lett vértezve. Ezeken keresztül történhet az eszköz firmware frissítése, hardver és szoftverintegráció a konzollal, és sok minden egyéb...

A legtöbb funkcióval rendelkező audió produkciós megoldás

A RØDECaster Pro II párját ritkítja, ha szóba kerülnek a munkfolyamatot támogató funkciói. On-board audio szerkesztés, kapcsolható mix-minus (N-1) funkció a Bluetooth és USB csatornákon, kétirányú MIDI kommunikáció, tíz nyelvi opció, némító és solo gombok a csatornákon, talkback funkció, panorámavezérlés és kifinomult gyári beállítások számos RØDE és egyéb, közkedvelt mikrofon típusra, csak, hogy néhányat említsünk a sok közül... 

És ez a RØDECaster Pro II számára is csak a kezdet – óriási kapacitású négymagos motorja biztosíték arra, hogy a konzol, a firmware és az applikációk frissítésével, a jövőben ugyanolyan ütemben fejlődhessen, ahogy azt már az elődje is tette!

A RØDECaster Pro II főbb tulajdonságai

 • A tökéletes választás tartalomgyártók számára, podcast, élő adás, és zenei felvételek készítésére
 • Ultra alacsony zajú, nagy kimeneti szintű Revolution ™ előerősítők, a csúcsminőségű, tiszta és részlet gazdag hangzásért
 • Nagy teljesítményű QuadCore DSP, mely jelentősebb több kapacitással és nagyobb sebességgel rendelkezik, mint bármelyik más jelenlegi megoldás
 • Stúdió minőségű APHEX® processzor a fedélzeten a kitűnő hangzásért
 • Komoly fedélzeti effekt kapacitás: zengető, visszhang, robothang, hangmagasság modulálás, és sok egyéb…
 • Továbbfejlesztett SMART PAD-ek hang és effekt bejátszásra, MIDI parancsok küldésére, és keverő funkciók indítására – 8 memória bank, összesen 64 egyedi művelet beállítására és tárolására
 • Széleskörű testreszabhatóság, kilenc szabad hozzárendelésű csatorna, részletes szerkesztési lehetőségek, programozható SMART PAD-ek és sok egyéb beállítási lehetőség 
 • Rögzítési lehetőség microSD memóriakártyára, számítógépre vagy külső adattárolóra, sztereóban vagy több sávon 
 • Továbbfejlesztett Bluetooth csatlakozási lehetőség kiváló minőségű telefonbeszélgetések rögzítésére, élő közvetítésére, vezeték nélküli monitorozásra és sok egyébre
 • Kettős USB-C csatlakozási lehetőség két számítógép és/vagy mobil eszköz egyidejű csatlakoztatására, Neutrik XLR-jack kombó mikrofon és hangszer bemenetek, WiFi és Ethernet csatlakozás
 • Négy 6.3mm TRS jack fejhallgató, és egy sztereo vonalszintű kimenet 
 • 5.5” méretű, nagy felbontású érintőképernyő funkcióválasztó tekerőgombbal a gyors és könnyű navigáció érdekében
 • Folyamatos jövőbeni fejlődés az ingyenesen frissíthető firmware verziókkal  
 • Tervezve és gyártva a RØDE világszínvonalú gyártósorain az ausztráliai Sydneyben

A doboz tartalma

 • RØDECaster Pro II
 • Hálózati adapter
 • Tápkábel
 • SC27 2 m USB-C - USB-C kábel

Műszaki adatok

 • Frekvenciaátvitel - mikrofonbemenetek: 20 Hz – 20 kHz
 • Frekvenciaátvitel - monitorkimenetek: 20 Hz – 20 kHz
 • Bemeneti ellenállás: 4 KOhm (mikrofon), 1 MOhm (vonal)
 • Ekvivalens zajszint: -131,5 dBV (A-súlyozott)
 • Maximum kimeneti szint: 4 dBu (vonalkimenetek)
 • Fejhallgató kimeneti szint: 250 mW
 • Dinamikatartomány: 113 dBA
 • Előerősítés: 0-76 dB
 • Tápellátás: 30 W USB-C PD (15 V, 2 A)
 • Analóg audio bemeneti csatlakozók: 4 x Neutrik XLR-jack kombó
 • Analóg audio kimeneti csatlakozók: 2 x 6,3 mm TRS jack vonalszintű kimenet, 4 x 6,3 mm TRS fejhallgató kimenet
 • Bluetooth csatlakozás: szélessávú audio csatlakozás zenei és headset profillal
 • USB interfész 1.: sztereó audio bemenet / 16 soksávos audio kimenet, sztereó audio be- és kimenet mix-minus (N-1) funkcióval
 • USB interfész 2.: sztereó audio be- és kimenet mix-minus (N-1) funkcióval
 • Digitális mintavételezés: 48 kHz / 24 bit
 • Felvételi média: microSDHC és microSDXC memóriakártya, külső USB-C adattároló (exFAT, minimum 100 MB/s), számítógép
 • Adatátvitel: USB 3.0 SD kártyaolvasó, 130 MB/s
 • Hálózati csatlakozás: Wifi 802.11g/n/ac 2,4 GHz & 5 GHz, Ethernet 100/1000
 • Operációs rendszer követelmény: macOS 10.15 vagy újabb, Windows 10 Version 1803 vagy újabb, Windows 11
 • Méretek: 305 x 270 x 60 mm
 • Tömeg: 1950 g
 • Garancia: 2 év (online regisztráció szükséges!)

Ajánlott kiegészítők

Hasonló termékek

Mások ezt is megvették