Ortega RTPDLX-ACA TourPlayer Deluxe elektro-klasszikus gitár

Termékkód: ORTEGA-RTPDLX-ACA
Online ár:
182 900 Ft
Készleten
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Ortega RTPDLX-ACA TourPlayer Deluxe elektro-klasszikus gitár.

 • Széria: TourPlayer
 • Fedlap: Tömör akác
 • Hát és oldal: Tömör okoume
 • Nyak: Okoume
 • Fogólap: Babér
 • Menzúra: 650 mm (25.59")
 • Nyakszélesség a húrvezetőnél: 48 mm (1.89”)
 • Húrláb: Babér, Ortega 12 Hole
 • Elektronika: Ortega MAGUSX/G akkumulátoros elektronika, beépített hangolóval
 • Bund: 19
 • Felületkezelés: Fényes
 • Szín: Natúr átmenet
 • Tartozék: TourPlayer puhatok

Az Ortega Guitars bemutatta forradalmian új, nejlonhúros elektromos gitársorozatát melyet elsősorban színpadi használatra terveztek.

Ezt úgy kell érteni, hogy a gitár tudja egy nejlonhúros hangszer hangjának melegségét, autentikus hangszínét, ugyanakkor elektronikával látták el, a hangosítása így megoldott és koncert közben még nagyobb hangerőnél sem kell számolni a nem kívánatos gerjedési problémákkal.

A TourPlayer sorozat modelljei a nejlonhúros gitárok hangjának jellegzetes szépségét kombinálják egy elektromos gitár lehetőségeivel, és olyan inspirációt, hangzást nyújtanak, amire nem is gondolnánk.

A cutaway kialakítású testen a kivágás az un. Venetian cutaway fazonnál is lágyabb ívű, ami izgalmassá teszi a hangszer vonalvezetését. A gitárok teste (káva és hátlap) tömör okume fából készült (Afrika nyugati és középső részén, viszonylag szűk területen honos puhafa fajta), míg a top anyaga modellenként változó, lehet tömör akácfa, lángolt juharfa vagy lucfenyő. A gitárok kidolgozása kivételes precizitásról árulkodik, a test belseje üreges, ami súlycsökkenést és megnövelt rezonanciaképességet eredményez.

A testhez „D” profilú okume nyak csatlakozik, méghozzá a 14. érintőnél, ami egy átlagos klasszikus gitárhoz képest nagyobb játékteret enged a felső fekvésekben. A nyakra babérfa fogólapot ragasztottak, aminek kialakítása viszont a klasszikus gitárokra jellemző módon lapos, 19 érintőnek biztosít helyet és a 12. fekvésben három apró hold alakú berakás díszíti. A nyak szélessége a csont felső nyeregnél 48 mm, ami még mindig nem mondható szélesnek, de jobban közelít a tradicionális méretekhez, a hangszerek skálahossza 650 mm, vagyis 25,59 inch.

A 12 lyukas Ortega húrláb anyagát a fogólaphoz hasonlóan babérfa adja, a hangolást a klasszikus gitárokra jellemző módon, a fejre merőlegesen elhelyezett, fekete gombokkal ellátott Deluxe Classical kulcsokkal intézhetjük.    

Lényeges momentum, hogy ezeken a gitárokon nem található hagyományos hanglyuk, helyette a gitártest nyakhoz közeli részén a tetőlapon összesen öt, apró stilizált vízcsepp alakú kivágás – TourPlayer Soundholes – látja el a hanglyuk szerepét. Minthogy ezeket gitárokat elsősorban erősítővel történő használatra tervezték, az akusztikus hangjánál ezek az apró „hanglyukak” valamiféle kontrollt nyújthatnak. A hanglyuk elhagyása miatt a nyakmerevítő pálca állítása a fej felől történhet.

A TourPlayer sorozatú gitárokat az Ortega MagusX/G előerősítő és piezo pickup rendszerével látták el. A beépített hangolóval, 3 sávos EQ-val, hangerő potival és Phase kapcsolóval ellátott rendszer USB-n keresztül tölthető akkumulátorral rendelkezik, vagyis nem szükséges elem az üzemeltetéséhez.

Az Ortega TourPlayer sorozat ötféle modellt kínál, négyféle színben, más és más tetőlappal, valamint egy balkezes modellel, és mindegyik gitárhoz jár egy profi TourPlayer puhatok. A TourPlayer RTPDLX modellek testén és fogólapján lángolt juhar binding figyelhető meg, a fejet pedig minden modell esetében elegáns gyöngyház Ortega logó díszíti.

Méret:
4/4
Balkezes/Jobbkezes:
Jobb
Fedlap:
Tömör
Hátlap és oldallap:
Tömör
Mellékelt tok:
Van

Hasonló termékek