Moog One (8 voice) polifonikus analóg szintetizátor

Moog One (8 voice) polifonikus analóg szintetizátor

 
2 174 900 Ft
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 3 év garancia vonatkozik

A végső analóg poliszinti.

Egy szemünk láttára születő legenda

Több mint 30 évet kellett várnunk, de az eredményt tekintve megérte: a memorymoog 1985-ös leáldozása után egy teljesen új analóg poliszintetizátorral borzolja a kedélyeket a Moog. Ráadásul itt nem lehet túlzó fogalmakat használni - a már 2013 óta folyó fejlesztések és az Moog elvitathatatlan tapasztalata és irányadó tevékenysége nyomán egy olyan hangszer jött létre, mely elképesztő innovációkat tartalmaz, mindazonáltal képes ötvözni a korábbi modellekre jellemző intuitív és inspiratív kezelhetőséget és zeneiséget.

A Moog One egy 8 hang polifóniával rendelkező analóg szintetizátor, 2 egymástól független analóg szűrővel és egy kettős analóg zajgenerátorral, analóg mixerrel, 4 LFO-val és 3 burkológörbével. Egyszerre akár 3 hangszínt szólaltathatunk meg, köszönhetően a 3 part multitimbralitásnak, de az UNISON mód segítségével akár egymásra "stackelhetjük" mind a 24 oszcillátort - mely nem érdemel további magyarázatot.

Ezt az erőművet egy komplex digitális vezérlés fogja egybe: a frontpanelon található 73 potméter és 144 gomb minden paramétere menthető és bármikor előhívható - így nem csupán egy bivalyerős sound-design hangszerként állja meg a helyét a stúdióban, hanem egyértelművé teszi, hogy színpadon is van helye.

Triangle core oszcillátorok

A Moog One lelke a legújabb fejlesztésű "Triangle Core" analóg oszcillátorok. Minden oszcillátor kimenetét egyedien adhatjuk meg két összetevőből: egy választható háromszög vagy fűrész hullám, továbbá egy változtatható pulzusszélességű négyszögjel elegyéből egészen komplex hangzásokat valósíthatunk meg, melyek a klasszikus analóg hangszínek rendkívül széles palettáját képesek átfogni, de könnyedén túl is léphetünk a már "bevált formuláktól".

Természetesen hard sync, analóg ring mod és FM is rendelkezésünkre áll, melyek révén szinte korlátlan eszköztárral rendelkezünk a hangszínképzés első szakaszában is.

Kettős zajgenerátor

Az oszcillátorokhoz hasonló elvet követnek a zajgnerátorok is: kettős forrással rendelkeznek, így különböző színezetű zajokat választhatunk ki és keverhetünk össze, melyben a dedikált noise envelope generator is segítségünkre lehet - eddig nem hallott perkusszív hatásokat, levegősséget vagy teltséget vihetünk hangszíneinkbe.

A mixer

A Moog One egy rugalmas analóg mixert használ, melynél minden oszcillátor, zajgenerátor, ring mod és külső audio hangerejét és filter routing-ját is meghatározhatjuk. Ennek révén egyidőben filterezhetjük a különböző forrásokat, egymástól függetlenül.

Túl a klasszikus létraszűrőn

Kétféle analóg szűrőt találhatunk a One-ban. Az első egy friss tervezésű State Variable Filter mely borotvaéles vágásokra képes és kivételes precizitással ruházza fel a hangszert. A második a klasszikus Moog létraszűrő, mely immáron kapcsolható, hogy magas-vagy mélyáteresztő legyen. A két szűrő képes együttesen vagy egymástól függetlenül üzemelni, továbbá megadhatjuk, hogy sorosan vagy párhuzamosan szeretnénk alkalmazni a jelútban.

Low frequency oscillator

4 szélesen paraméterezhető LFO áll rendelkezésünkre, melyek mindegyikét szinte bármely paraméterhez hozzárendelhetjük. Természetesen szinkronizálhatjuk MIDI-vel, továbbá oszthatjuk az órajelet, de ezen túl késleltethetjük a kezdőpontot, valamint fade-in és fade-out opciók is rendelkezésre állnak.

DAHDSR burkológörbék

A One-ban található 3 burkológörbékkel, az LFO-khoz hasonlóan, szinte bármely értéket modulálhatunk. Ráadásul messze többre képes mint a szokásos ADSR envelope-ok: itt a DAHDSR (Delay, Attack, Hold, Decay, Sustain, Release) segítségével ritkán hallott komplexitást, mozgalmasságot valósíthatunk meg.

Mod-Matrix

A rengeteg modulációs forrásnak szüksége van egy rendszerre, mely gördülékenyen és intuitívan képes elvégezni a feladatot. A Moog One esetében a "Destination" gomb látja el, mely minden potméter mellett elérhető és azonnal meghatározhatjuk a moduláció kívánt mértékét. Amennyiben részleteiben szeretnénk elmerülni, a belső Modulation Matrix vizuális támogatással kiegészítve biztosítja a szinte össze lehetséges kombináció gyors és egyszerű megvalósítását.

3 külön szintetizátor hangszín, vagy egyetlen pusztító unison hangzás

A Moog One egyszerre három hangszínt képes megvalósítani, melyet szabadon layerelhetünk vagy splitelhetünk. Amennyiben azonban nem akkordokra szeretnénk használni, hanem vastag basszusokra vagy massszív lead hangszínekre, egyetlen gombnyomással egymásra "pakolhatjuk" mind a 24 oszcillátort.

Synth FX, Master FX és Eventide Reverb

A Moog One multitimbralitását még inkább kiaknázhatjuk annak segítségével, hogy minden part-ra külön effektet helyezhetünk. Ráadásul ezen túl még rendelkezésünkre áll egy master bus FX is. Itt a legkiválóbb Eventide digitális effektek kerültek alkalmazásra, de amennyiben meg szeretnénk őrizni a teljesen analóg jelutat, egyszerűen bypass-olhatjuk a effekt szekciót.

A jelenleg legjobb félsúlyozott billentyűzet és X/Y PAD

A Moog One a Fatar legjobb félsúlyozott mechanikáját használja (TP-8S), mely velocity érzékenységén túl aftertouch-ra is képes. A Fatar mechanikák már évtizedek óta biztosítják a legjobb játszhatóságot az elektronikus hangszerek élvonalbeli ligájában. A további expresszivitásért a szabadon címezhető X/Y pad felel, mellyel könnyebben adhatunk elő komplex modulációkat, mint a One-on szintén megtalálható klasszikus Mod Wheel és Pitch Bend kerekekkel.

"MORE"

Szinte minden egység mellett megtalálhatunk egy háromszög-formájú "More" gombot. Ezt aktiválva hozzáférünk az LCD kijelzőn a további paraméterekhez, felfedve a hangszer igazi lehetőségeit.

Presetek és Performance Set

A Moog One presetei elmentenek minden egyes paramétert, beleértve a sequencer, arpeggiator, mod matrix beállításait, mind a 3 multitimbrális részen. A Performace Set 64 presetet képes tárolni, melyeket gombnyomásra érhetünk el - folyékonnyá téve a játékot a színpadon.

Be-és ki

A Moog One be-és kimenetei révén nem csak magában, de egy összetett stúdió setup-ban is remekül megállja a helyét. 2 címezhető sztereó kimenet, 4 címezhető insert, 2 külső audio bemenet XLR-en és Jack-en, DIN és USB MIDI, továbbá 9 címezhető CV be-és kimenet.

Jellemzők

 • 8 hang polifónia
 • 3 VCO hangonként mixelhető hullámformákkal és OLED kijelzőkkel
 • Unison Mode egyszerre 24 oszcillátor stack-elésével
 • 2 mixelhető filter (variable state + lo/hi-pass ladder filter)
 • 3 DAHDSR burkológörbe
 • 3 rész multitimbralitás
 • Önálló sequencer és arpeggiator minden part-hoz
 • Akkord memória
 • Kettős zajgenerátor dedikált burkológörbével
 • Mixer külső audio inputtal
 • Ring mod szabad routolási lehetőséggel
 • Oscillator FM és Hard Sync szabad routolási lehetőséggel
 • 4 címezhető LFO
 • Premium 61 billentyűs Fatar TP-8S mechanika aftertouch-csal
 • Címezhető X/Y pad
 • Digitális effektek és Eventide reverb
 • Különféle glide módok
 • USB és DIN MIDI
 • Presetek mentése és kategorizálása
 • Performance set 64 preset gyors eléréséért
 • 2x ¼” fejhallgató kimenet
 • 2x pár címezhető kimenet (TS és TSR is csatlakoztatható)
 • 4x ¼” inserts (TRS)
 • 1x ¼” external audio input (line level)
 • 1x XLR + ¼” TRS combo external audio input
 • 9x címezhető CV/GATE IO (5x in / 4x out)
 • USB-n editálható és menthető presetek
Garancia:
3 év
Billentyűk száma:
61