Logic Pro 9 – Zenekészítés profi szinten - könyv

Termékkód: CONTROLLERBOOKS-LogicPro9
Online ár:
3 850 Ft
Készleten
+
                                                                                                                                                                                         

Logic Pro 9 - Zenekészítés profi szinten + letölthető projektfájlok, hangminták.

  • Terjedelem: 215 oldal
  • Méret: 170 x 240 mm
  • Kivitel: cérnafűzőtt, keménytáblás

"A Logic Pro 9 a zeneszerkesztő alkalmazások egyik csúcsa. Kimagasló megoldásai ellenére a használata igen egyszerű – ezt hivatott bemutatni ez a könyv is. A megszerezhető ismeretek skálája az alapoktól, az analóg felvételek készítésétől a keverésen át a "mesterdal" megalkotásáig terjed. Az első magyar nyelvű Logic Pro kézikönyv segíti a kezdőket a legelső lépések megtételében, a már tapasztalt szakmabelieket pedig a kifinomult, professzionális eljárások bemutatásával fogja levenni a lábukról. A könyv logikusan egymásra épülő fejezeteivel kiválóan alkalmas egyéni tanuláshoz, és úgy vélem, tartogat újdonságot az Apple Logic Trainer vizsgával rendelkezők számára is. A kötet fotókkal gazdagon illusztrált, ezért magyarázatai nagyon szemléletesek. A mellékelt multimédia CD rengeteg előre kikevert, új hangzású Channel Strip összeállítást, Projectet, valamint minőségi hangmintát tartalmaz"

Eckert András (Logic-szakoktató - Ekidio Multimédia)

Az Apple Logic zenei szekvenszerprogram rendkívül híres rugalmasságáról és testreszabható tulajdonságairól. Mint minden bonyolult szoftvernél, az út célunkig nem mindig nyilvánvaló – a problémát még az is súlyosbítja, hogy a Logic egy funkciót nagyon sokféleképpen tud végrehajtani.

A Logic funkcióleírásai gyakran szegényesek vagy homályosak – néha pedig egyáltalán nincsenek dokumentálva. Mindezek nem igazán segítik a munkát. A Logic-kal rögzíthet audiót, virtuális hangszereket és MIDI eszközöket. Használhat virtuális effekt plugineket és akár külső klasszikus hardver effekteket is. Automatizálhatja a hangot, a pant és a pluginek összes paraméterét. Lehet zenész, hangmérnök, producer, keverhet és masterelhet – mindezt egyben. A szoftver összetettsége abban is megnyilvánul, hogy sok hasznos funkció el van rejtve a képernyőn, gyakran mélyen beágyazott menükben vagy sokak számára ismeretlen billentyűparancsokkal érhetők el.

A könyv fejezetei a Logic legtöbb területét lefedik – azonban ne úgy tekintsen erre a műre, mint ami csak akkor hasznos, ha egy adott probléma megoldását szeretne kinézni belőle. Mélyedjen bele, olvassa elalvás előtt vagy akár reggelizés közben! Új módszerekre fog bukkanni, vagy épp olyan billentyűparancsokra, amelyekről eddig nem is gondolta volna, hogy léteznek. A könyv írása közben maga a szerző is nem egyszer kiáltott fel: "Ezt eddig nem is tudtam!".

A tippek nagy része a Logic számos területén alkalmazható, míg egy másik részük kifejezetten egy-egy ablakra vagy szerkesztőre vonatkozik. Egyben azonban megegyeznek: mindegyik praktikus a Logic-használók számára. A könyv anyaga főként a Logic Studio 9-et fedi le, de nagyon sok hasznos tanáccsal láthatja el az előző verzió, a Logic 8 használóit is, hiszen bár az Apple elég sokat változtatott a program vizuális megjelenésén, funkcionalitásában kevésbé.

A szerző több évet dolgozott azon, hogy minél több hasznos tippre és trükkre jöjjön rá a Logic használatával kapcsolatban. A sok-sok órányi töprengésnek, szemöldökráncolásnak, körömrágásnak, vagyis a kutatásra fordított éveknek a tömör eredményét tartja Ön most a kezében. Akár az elejétől a végéig elolvassa a könyvet, akár csak egy-egy fejezetbe mélyed bele, a könyv segítségével a munkája könnyebbé válik a Logic-kal, növekedni fog a produktivitása, és egyre örömtelibbé fog válni ennek az erőteljes és lenyűgöző szoftvernek a használata.

Mások ezt is megvették