IK Multimedia ARC Studio térakusztika-korrekciós rendszer

Termékkód: IKMULTIMEDIA-IP-ARC-STUDIO-IN
Online ár:
128 900 Ft
Készleten
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 2 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Az IK Multimedia bemutatja az ARC Studio hardvert, amely azonnal javítja bármely stúdió monitorozási rendszer teljesítményét

Egy áttörést jelentő processzor és az új ARC 4 szoftver kombinációjával hihetetlenül természetes és tiszta hangzást biztosít, sőt, segítségével már a kezdeti próbálkozásokból is jobb mixek születnek. Ez a fejlesztés olyan egyedülálló “out of the box” akusztikai szoba-korrekciós rendszer, amely lélegzetelállító eredményekkel javít a stúdió monitorok minőségén.

A ma elérhető legprofibb stúdió monitorok mindegyike tartalmaz aktív szoba-korrekciót – ennek pedig meg is van az oka: jelentősen fokozza a teljesítményt, és garantálja, hogy a mixek a lehető leginkább visszaadják a zene valódi hangzását.

Az ARC Studio ugyanezt a teljesítmény- és pontosságnövekedést kínálja minden monitorral, bármilyen stúdió körülmény között. A rendszer egy önálló hardveres processzort, egy új, az akusztikai környezet elemzését és korrigálását végző ARC 4 szoftvert (amely külön is elérhető), valamint egy precíziós MEMS mérőmikrofont tartalmaz.

Most először használhatsz végre a hangfelvétel-iparban (bármilyen típusú stúdióban) egy megfizethető hardveres processzort korrekciós és kalibráló rendszerként - legyen az otthoni projekt, vagy professzionális körülmények között készített zenei produktum - a szoftveres rendszerek korlátozásai nélkül.

Növeli a mixed pontosságát

A szobák nagy hatással vannak arra, hogy hogyan hallod a zenét; a méret, alak, az anyagok és a bútorok mind-mind a stúdió monitorok frekvencia- és sztereó egyensúlyát torzítják, amelyek rontják a mixed hangzását.

Az ARC 4 új algoritmusa néhány perc alatt elemzi és korrigálja a zavaró tényezőket. A zene fókuszba kerül, jobban irányítható mélytartományt, szorosabb tranzienseket és precízebb sztereó képet kapsz. Garantáltan olyan érzésed támad, mintha egy magasabb kategóriájú hangsugárzóba ruháztál volna be, amellyel gyorsabban és magabiztosabban keverhetsz, mint valaha.

Pár perc alatt telepítheted

Az ARC 4 szoftver a mikrofon hangkártyához való csatlakoztatását követően végigvezet a hallgatási pozícióban mért akusztikai válaszok mérési folyamatán.

Az IK díjnyertes ARC technológiája ezt a 3D-s pillanatképet használja fel arra, hogy azonosítsa és teljesen korrigálja a szobában felfedezett összes torzító tényezőt, amivel kiegyenlíti a stúdió monitor hiányosságait.

Az ARC 4 tárolja a és betölti a korrekciós profilokat az ARC Studio processzorba, amely láthatatlanul helyezkedik el a hangkártya és a hangsugárzók között, hogy minden bejövő jelhez alkalmazkodjon. Az önálló processzor bármely stúdióban korrigálja a monitorokat hardveres és konzol alapú beállításait. 

Minden stúdió szintet lép

A profi stúdiók esetében – legyenek azok DAW-, vagy konzol alapúak – az ARC Studio és az ARC 4 a hang transzparens korrekcióját és testre szabási lehetőségét kínálja mindenféle monitorozási beállításhoz (a közeli téritől a fő monitorokig) megőrizve a rendszer saját hangminőségét.

A DAW-alapú stúdiók esetében az ARC Studio megszünteti az ARC 4 beépülő modul beillesztésének szükségességét egy projekt fő buszára, és megőrzi a nulla késleltetésű monitoring beállításokat. Mindezek mellett lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy akusztikailag korrigált monitorokon hallgassák kedvenc stream szolgáltatásukat anélkül, hogy a rendszer illesztőprogramjaival kellene bajlódniuk.

Az ARC 4 használatával profilokat hozhatsz létre és tárolhatsz minden konfigurációhoz, hallgatási pozícióhoz, monitorpárhoz, és gyorsan visszahívhatod, vagy bármikor betöltheted azokat a processzor egységbe. Legyen szó akár egy ideiglenes, akár egy világszínvonalú nagy stúdióról, a monitorok tökéletes finomhangolása többé nem kihívás. A születő végeredmény pedig még sosem szólt ennyire jól!

És nemcsak az szól az ARC Studio mellett, hogy a hardverét Olaszországban tervezik és gyártják, méghozzá a lenagyobb precizitással és a legmagasabb minőségi szabványoknak megfelelően, de az okos mérnöki megoldásoknak köszönhetően csupán a töredékébe kerül a piac többi hasonló hardveres megoldásainak.

Most végre mindenki számára elérhetővé válik a lehetőség, hogy drámaian javíthassa a hangminőséget: a szimpla monitor párral rendelkezőktől kezdve a több monitoros rendszerekkel dolgozókig, egészen a keverő- és rögzítő teremmel rendelkező nagy stúdiókig. 

Audiofil teljesítmény

Az ARC Studio 120 dB(A) analóg be- és kimeneti dinamikatartománnyal rendelkezik, 0,5 Hz-től 40 kHz-ig terjedő frekvenciamenettel, és ultra-stabil időzítéssel az eltűnő alacsony fázis késés érdekében, teljesen tiszta hangot és pontosságot kínálva – olyat, amelyet egyébként csak a felsőbb kategóriás audió konvertereknél találni.

A processzor egység kibalanszolt XLR-kábelekkel kapcsolódik a stúdióhoz és a monitorokhoz egy túlfeszültség védő csatlakozón keresztül - ezzel megóvja a rendszert a hirtelen eneriaingadozásokkal szemben. Az ARC Studio prémium hangminőségének és az ARC 4 új, korrekciós algoritmusának együttműködése a legtermészetesebb, legtisztább hangzást fogja kicsalni a zenéidből.

Lehetőség Monitor Emulációkra

Az ARC Studio azonnal újratölthető új beállításokkal az ARC 4 szoftver segítségével. Az ARC 4 rendelkezik egy monitor emulációs funkcióval, amely bármilyen monitorrendszert, hi-fi hangszórókat és mobil eszközöket is könnyűszerrel ikonikus stúdiómonitorokká alakít, lenyűgözően életszerű eredményekkel, az eredetiek frekvencia- és fázisválaszát pontosan reprodukálva.

Az ARC 4-be beépített 20-nál több profil segítségével, és mindössze egyetlen pár monitorral a felhasználók könnyedén tesztelhetik az elkészült mixeket különböző referenciarendszereken, anélkül, hogy további monitorpárokat kellene vásárolniuk.

Testre szabható rendszer

Az ARC 4 most 9 gyárilag előkészített hullámformával rendelkezik, amelyek alkalmazhatóak a legtöbb általánosan előforduló szituációban, és amelyekkel optimális végeredmény érhető el. Flattől kezdve mindenféle specifikus görbék előfordulnak közöttük (pl. bell, low-shelf, high-shelf), így zökkenőmentesen alkalmazkodnak a különböző igényekhez, vagy beállításokhoz. Alapértelmezés szerint az ARC korrigálja az egész frekvenciaspektrumot, de a felhasználók külön a felső és alsó korrekciós tartományokat is meghatározhatják. Ez a funkció hasznos lehet a monitorok egyedi hangjának megőrzéséhez, vagy akár csak egy bizonyos frekvencia tartomány korrigálásához is. Emellett egy vezérlő is rendelkezésre áll a korrekciós szűrő felbontásának állítására, amellyel akár kevesebb, akár több frekvenciasávot is használhatsz. A szoba egyedi hangjától függően így elérhetsz egy precízebb, éles korrekciót, de akár egy szélesebb, mosottabb egyensúlyt is.

A választható természetes és lineáris fázis módok biztosítják a precíz sztereó képet. A természetes mód javítja a fázisválaszt, míg a lineáris fázis megőrzi az eredeti csatornák közti fázisválaszt, amely előnyös lehet bizonyos szobákban és körülmények között. Az ARC Studio-val a felhasználók megtapasztalhatják a korlátlan rugalmasságot, amivel párhuzamosan tud növekedni és fejlődni stúdiójuk.

Megnevezés:
Térakusztika-korrekció