Clavia Nord Wave 2 szintetizátor

Clavia Nord Wave 2 szintetizátor

 
876 900 Ft
A termék előrendelhető, érdeklődjön elérhetőségeinken!
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 1 év év garancia vonatkozik

Egyetlen hangszer, ami lefedi csaknem az összes szintézist!

Ismert probléma, amikor kész a rengeteg eszközzel elkészült album, hogy valahogy ki kell vinni a színpadra, de az egséz stúdiót azért mégis túlzás kipakolni hozzá - a Nord Wave 2 pont azokat az elektronikus zenészeket célozza, akik főként billentyűsként használják a hangszereket, de nem horgonyoztak le egyetlen szintetizátornál.

A Nord Wave 2 egy rendkívül sokoldalú szintetizátor, mely kombinálja a virtuál analóg, az FM, a wavetable és sample alapú szintézist, hogy egyetlen hangszerrel szinte minden elektronikus zenei igényt lefedhessünk. Négy külön part-ot keverhetün kössze a sliderek segítségével, melyek révén egyedülálló hangzásokat és átvezetéseket valósthatunk meg valós időben.

Az eddigi legsokoldalúbb Nord hangszer

A Nord Wave 2 lényegében 4 egymástól független szintetizátort hoz egy fedél alá, melyeket igényünk szerint különböző arányban layerezhetünk. A könnyed kezelés érdekében nem csak a Program, de az Oszcillátor szekció is kapott egy OLED kijelzőt, mely bőséges vizuális visszajelzést ad bármilyen körülmény között.

Layer szekció

A Wave 2 középpontja a Program Layer szekció, melynél 4 faderrel állíthatjuk a 4 külön part hangerejét, illetve azok panorámázását. Ezen túl villámgyorsan kiválaszthatjuk, melyik layert szeretnénk módosítani, vagy hogy az editálások mindegyikre vonatkozzanak. A Group funkció révén 2, 3 illetve 4 layert is kezelhetünk együtt igényünk szerint, hogy azokra egy közös burkoló, arpeggiátor, LFO, filter és effekt vonatkozzon - ideális megoldás arra, hogy pillanatok alatt komplex layerelt hangszínekből alkossunk egy koherens hangzást.

A layereket lehetőségünk van külön is megszólaltatni: három split pontot adhatunk meg, opcionálisan crossfade-del.

Oszcillátor szekció

Mind a 4 layer 4 különböző oszcillátor módot képes használni: Analog, Wavetable, FM és Sample. Az Oscillator Control révén modulálhatjuk a shape, sync és detune paramétereket. Rendelkezésünkre áll egy multi-oszcillátor mód is, mellyel hullámformák százait szólaltathatjuk meg egyszerre, valós Superwave-eket alkotva, elképesztően masszív, vastag hangzással.

Oszcillátor kategóriák

Analog: egy virtuál-analóg oszcillátor, melyben elérhetőek a legalapvetőbb klasszikus hullámformákon túl a komplexebb, egyedibb hangzásúak is.

Sample: a Nord Stage, Piano és Electro szériájában már bizonyított a kivételesen kurált mintáival, melyet ingyenesen tölthetünk le a Nord Sample Library 3.0-ból. Ezek között megtaláljuk a legkülönbözőbb vonsokat, fúvósokat, billentyűs, húros és ütős hangszereket, valamint számos szintetizátor mintáit is. Amennyiben ez mégsem lenne elegendő, lehetőségünk van saját minták létrehozására is a Nord Sample Editor 3 segítségével.

Wavetable: a legkülönbözőbb komplex hullámformák közül válogathatunk, melyek között megtalálhatjuk a legfrissebb hangzásokat.

FM: 2, 3 és 4 operátoros változatban is használhatjuk a legkülönbözőbb FM hangszínek kitekeréséhez.

Szűrők, és modulációk

Filterek terén is rendkívüli lehetőségeink vannak - összesen 6 szűrő közül választhatunk, melyek között megtalálhatjuk a legendás Minimoog létraszűrőjének egy remekül emulált változatát is. A klasszikus szubtraktív szintézishez önálló ADSR burkológörbe áll rendelkezésünkre.

A Wave 2 partonként egy önálló LFO szekciót kapott - 5 hullámforma közül választhatunk, a tempót szinkronizálhatjuk a master clockhoz, továbbá egy gombnyomással megadhatjuk hogy mi legyen a választható intenzitású moduláció célja: Osc Control, Osc Pitch vagy Filter.

Az Amp szekció egy teljes ADSR burkolóval rendelkezik, valamint egy új Transient Attack funkcióval is, mellyel még gyorsabb, ütősebb hangindításokat valósíthatunk meg.

Morphing

A Wave 2 számtalan paraméter "morph-olását" teszi lehetővé: LFO Amoint, Osc Control, Filter és Effect vezérelhető négy különböző forrásról: velocity, aftertouch, görgő és kontrol pedál. A korábbi Nord hangszerekhez hasonlóan villámgyorsan, csupán pár kattintással megadhatjuk, hogy melyik forrás, mit vezéreljen.

Polifónikus arpeggiátor és Gate mód

A Nord szintetizátorokon eddig csupán egyszerűbb monofónikus arpeggiátorokat használhattunk csupán - a Wave 2 esetében természetesen ez is elérhető, de immáron egy polifónikus arpeggiátor is helyet kapott, melyeknél megadhatjuk milyen sorrendben, illetve fordításokban játsza vissza.

Az arpeggiátor editálható, ennek köszönhetően saját témákat vihetünk fel.

A teljesen új Gate mód esetében rendkívül ritmikus hatást érhetünk el - különböző ritmusokból választhatunk, valamint külön állítható, hogy milyen mértékben darabolja fel a hangzást.

Effekt szekció

A különálló effekt szekció esetében minden layerrel rendkívül minőségű effekteket alkalmazhatunk: Tremolo, Pan, Ring Modulator, Chorus, Ensemble és Vibe egy EQ Drive opcióval. Minden paramétert vezérelhetünk a kontrol pedállal vagy más morph forrással, valamint azoknál, melyeknél az idő tényező, szinkronizálhatjuk a master clock-hoz.

A stereo delay esetében rendelkezésünkre áll tap tempo, Ping Pong mód, valamint egy analóg mód, mellyel az ismétlések hangmagasságát is elhúzhatjuk az idővel együtt. A feedback loopot tovább színezhetjük Ensemble, Chorus, Vibe effektekkel valamint egy HP/LP/BP filterrel is, teljesen egyedülálló textúrákat alkotva.

A Reverb immáron minden layerhez külön állítható és 5 különböző teren túl Bright, Dark és Chorale módokat is választhatunk, mely egy lágy modulációval rendelkezik.

Garancia:
1 év
Billentyűk száma:
61