BOSS SD-1 Super Overdrive effektpedál

Termékkód: BOSS-SD-1
Online ár:
29 900 Ft
Készleten
+
A termékre 5 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Legendás BOSS overdrive pedál, stílusteremtő hangzással és játékérzettel.

A BOSS legendás Super Overdrive hangzása

1981-es megjelenése óta az SD-1 Super Overdrive gitárosok generációi számára jelentette az elsődleges gain pedált, minden zenei műfajban. Az OD-1 Overdrive - amely egyike volt az 1977-ben megjelent első három BOSS kompakt pedálnak - forradalmian új, aszimmetrikus túlvezérlési áramkörére alapozva az SD-1 gazdag, sima és rendkívül zenei overdrive hangokat garantál, amelyek mind a mai napig inspirálják a gitárosokat.

  • Műfajteremtő BOSS overdrive hangzás
  • Egyedi aszimmetrikus túlvezérlési áramkör, amely csöves erősítőkhöz hasonló hangkaraktert nyújt 
  • Enyhén vagy közepesen torzított hangzások a középtartományra fókuszálva, határozott mélyekkel
  • Ideális a clean vagy kissé torzított erősítőhangzásokhoz
  • Remekül működik, amikor a high-gain erősítőhangzás definiáltságán szeretnénk javítani
  • Jól használható együtt boost, overdrive és distortion pedálokkal
  • Öt év BOSS garancia

Az „overdrive”-ot meghatározó túlvezérlési áramkör

1977-ben a BOSS egy teljesen új kategóriát hozott létre, mivel kompaktpedál formájában az OD-1 biztosított elsőként overdrive hangzást a gitárosok számára. Páros sorrendű, harmonikusokban gazdag jelével az egyedülálló, aszimmetrikus túlvezérlési áramköre csöves erősítők kellemes hangzását és játékérzetét idézi, de szabályozható hangerő mellett. Négy évvel később ebből az innovatív megoldásból fejlődött ki a még sokoldalúbb SD-1, amely aktív hangvezérléssel biztosította a magas tartomány reagálását, illetve lehetővé tette a mélyek még precízebb beállítását.

Overdrive tökéletesség

A konstrukcióból adódó természetes viselkedésének és a középtartomány finom kiemelésének köszönhetően az SD-1 azonnal inspiráló hangzásokat nyújt kezdők és profik számára egyaránt. Lendületet ad a hangnak ott, ahol ez a legfontosabb, biztosítva ezzel, hogy a gitár meleg, tiszta és gazdag jelenléttel, minden pillanatban tökéletesen illeszkedjen a zenei környezetbe. Az enyhén torzított beállítások kiválóak a ritmusjátékhoz, míg a magasabb beállítások ideálisak a telt, "énekló" szólókhoz. Az SD-1 nagyon érzékeny a bemeneti hangerőre, így lehetővé teszi, hogy egyszerűen a gitár hangerejének beállításával érjük el az overdrive hangzás különböző árnyalatait.

Egy pedál, melyet egyetlen gitáros sem nélkülözhet 

Organikus hangkarakterével, érzékeny torzításával és hangvezérlésével az SD-1 bármilyen hangstílushoz megfelelő hangzást nyújt. Lépj a pedálra a kedvenc clean vagy kissé torzított erősítőhangzásoddal, ha enyhe vagy közepes túlvezérlést szeretnél elérni, amely ideális a klasszikus rock-tól az energikus blues-on át a pop-ig, country-ig, jazz-ig és számos egyéb stílusban. Booster-ként az SD-1 a high-gain erősítők világában is otthonosan mozog, fókuszált középtartományt, határozott basszust és sima magas hangokat biztosít, melyek tökéletesek a keményebb hangzásokhoz és szólókhoz.

Megvalósított funkció:
  • Torzító
Kivitel:
  • Pedál
Alkalmazási terület:
  • Elektromos gitár

Hasonló termékek

Mások ezt is megvették