Austrian Audio Hi-X55 professzionális fejhallgató

Austrian Audio Hi-X55 professzionális fejhallgató

 
110 900 Ft
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 1 év garancia vonatkozik

Professzionális, zárt, fület körülölelő kialakítású fejhallgató.

Az Austrian Audio első professzionális fejhallgatójának bevezetése a 2020-as NAMM Show-n történt, ahol a gyártó a Hi-X (High Excursion) fejhallgatóval debütált az Egyesült Államokban. A Hi-X széria a Hi-X50 (on-ear), illetve a Hi-X55 (over-ear) testvérpárt takarja.

A fejhallgatók ugyan azzal a mentalitással és mérnöki precizitással készültek, mint a brand két zászlóvivő terméke, az OC818 és az OC18 mikrofon páros, ami egy felsőkategóriás nagymembrános mikrofon, mind stúdió, mind pedig színpadi használatra. Termékeik kizárólag Bécs határain belül kerülnek gyártásra, mellőzve a távolkeleti minőség reprezentálását.

Az Austrian Audio 2017. július 1-jén nyitotta meg kapuit közvetlenül az AKG bécsi irodáinak bezárása után. Kezdetben 22 ex-AKG alkalmazottal indult a cég, különböző tudományág specialistával karöltve, mint a menedzsment, az akusztika, az elektronika, a tesztelés és a mérés, a mechanikai tervezés, az RF/vezeték nélküli rendszerfejlesztés és a szoftverfejlesztés. Ez pedig csak tovább bővült a mai napig...

„Amikor időszerű volt létrehozni első professzionális fejhallgató-családunkat, úgy döntöttünk, hogy túllépjük az általunk kitűzött magas célokat, és létrehozunk valami kimagaslóan külenlegeset” - kommentálta Martin Seidl, az ügyvezető igazgató.

A Hi-X fejhallgatók tervezése során a fő szempontok a következők voltak: a rendkívüli kényelem, a strapabíróság és a páratlan hangminőség.

A fülön helyezkedő (on-ear) Hi-X50-eket kifejezetten azok számára tervezték, akik hordozható és kompakt opciót igényelnek magasszínvonalú hangminőség mellett, míg a Hi-X55 fület körülölelő (over-ear) verziója a maximális kényelem jegyében a huzamosabb használatra született. Mindkét fejhallgatót az Austrian Audio egyedi tervezésű 44 mm-es Hi-X drivere hajtja.

Az Austrian Audio gyűrűmágneses rendszere - amelyet a múltban különféle díjnyertes fejhallgatókba építettek be - jelen van az új fejhallgató-sorozatban, amelyet új tervezési frissítésekkel látták el. A gyűrűmágneses szerkezet egy rézbevonatos alumínium hangtekerccsel párosul, hogy csökkentse a mozgó tömeget a jobb impulzus-reakció érdekében. Az Austrian Audio háromrétegű membránja növeli a merevséget és csökkenti a nem kívánt rezonanciákat. Ezt tovább erősíti egy kettős akusztikai fal, amely a legjobb csillapítási eredmény elérésére szolgál.

Főbb jellemzők

 • Nagy mozgástartományban működő, szabadalmaztatott driverek
 • Kábelhossz: 3 m (cserélhető)
 • Frekvenciatartomány: 5 Hz – 28 kHz
 • Teljesítmény: 150 mW
 • Impedancia: 25 Ω
 • Érzékenység: 118 dBSPL/V
 • 3,5 mm-es és 6,3 mm-es adapterek
 • Fém hardverek a hosszútávó felhasználhatóság jegyében
 • Összecsukható szerkezet
 • Ultra-kényelmet biztosító memóriahabos fülpárna
 • Magas minőséget reprezentáló ’Made in Vienna’ gyártás
Megnevezés:
Fejhallgató
Garancia:
1 év
Akusztikai kialakítás:
zárt
Fülrész kialakítás:
fület körülvevő (cirkumaurális)