ART SCC stúdió vezérlő

Termékkód: ART-SCC
Online ár:
44 900 Ft
+
A terméket ingyenesen szállítjuk
A termékre 1 év garancia vonatkozik
                                                                                                                                                                                         

Az Art Studio Control Center hasznos kis építőeleme lesz projekt stúdiónknak! Monitorozásban ad nekünk több lehetőséget, illetve jelutat, így könnyedén kapcsolhatunk hangfal set-jeink között, válthatjuk őket monoba és mute-olhatjuk őket. Minden funkcióra van dedikált nyomógombos kapcsoló, a gyors munka érdekében. Hangfalainkat az eszköz alján található hangerő (trim) potméterekkel tudjuk összehangolni. Összesen 4 ki és bejárattal gazdálkodhatunk, ebből 1 úgynevezett „Cue” csatorna van a fejhallgatónak fenntartva, mely arra szolgálhat, hogy énekesünknek/gitárosunknak küldjünk szubmixet ezen a csatornán, miközben mi zavartalanul hallgathatjuk a teljes mixet a hangkártya fejhallgatóján. Mivel sok kisebb stúdióban nincsen külön feljátszó, ezért ez egy praktikus ötlet volt a gyártó részéről, hiszen két kattintással máris felvételi módba tettük magunkat, mute-oljuk a hangfalat és a headphone input/cue switch-el behívjuk, hogy zenésztársunk a teljes vagy egy számára összeválogatott csatornák mixét kapja. A fejhallgató kimenet természetesen szabályozható, ő egy folyamatosan forduló potmétert kapott, a hangfalaink jelszint beállításáért felelős lényegesen nagyobb szabályzó viszont finom apró fokozatokban lépked. Így biztosítja nekünk hogy pontosan visszahívhatóak legyenek a hangerő állások azonos beállításokra, ne csak szemre kelljen megtippelni. Csatlakozások tekintetében az első két input bal/jobb csatlakozókat használ, a második kettő ( input 3 a hangfalak felé és cue a fejhallgatónak) Y kábellel használható mivel ők csatornánként egy csatlakozón keresztül fogadják a sztereó információt.

Kettő összeköttetést is ajánlunk, egyik az egyszerűbb 1 darab sztereó kimeneti csatornával rendelkező hangkártyáknak szól, ők sajnos a korábban említett fejhallgató csatornára küldhető szubmix lehetőségét nem tudják kihasználni hiszen ahhoz kéne a hangkártyára még legalább egy külön kijárat. Többcsatornás verzióik viszont tudják ezt a trükköt sőt itt jönnek csak játékba a választható input csatornák, ezekre szabadon küldhetünk jeleket, akár külön szedhetjük a dobokat a hangszerektől, mondjuk a második és harmadik csatornára, míg az elsőn jöhet összegezve minden sávunk, így ha mixünk hibáit szeretnénk fürkészni vagy csak szeretünk kísérletezni gond nélkül megtehetjük. Használhatjuk akár mastering feladatoknál előtte/utána státusz ellenőrzésére ugyanilyen megoldással. Általában ilyenkor szokott jönni a kérdés:

- De hát minek tennénk ilyet hát hiszen ezt a route-olgatást meg tudjuk oldani DAW-on belül is?

Nos igen de ha átlagosan 15 kattintás per perc plusz munkától mentjük meg magunkat akkor sokkal nagyobb figyelem marad a zenére és a keverésre, illetve processzor kihasználtság szempontjából sem érdemes feleslegesen digitális jelút labirintusokat felhúzni.

Beszéljünk a lényegről!

- Mennyire szól jól, ergo milyen hangfalakhoz érdemes párosítani?

Az audió iparban is igaz hogy annyit kapsz amennyit fizetsz, viszont ahogy haladunk felfelé az árban egyre kevesebb lesz a különbség, így az utolsó pár százalékért fizetjük a legtöbbet. Az SCC egy kedvező árú de nem “olcsójános" megoldás, workflow miatt ajánlatos beszerezni, és nyugodtan használható általánosságban minden hangkártyával kb. 100 000 Ft-ig és minden hangfallal 200 000 Ft-ig. Ez a projekt stúdiós szint árkategória tekintetében, tehát Focusrite Scarlett széria, Steinberg UR széria, és hasonlók a kártyák közül. Hangfalaknál pedig Mackie MR széria, Tannoy Reveal sorozat, JBL, M-Audio, Yamaha HS széria, KRK Rokit modellek tartoznak ide.

Frekvenciamenetben nem lesz rá gond, de általában nem szeretünk sok mindent a jel útjába görgetni ha felső kategóriás monitorokat használunk, emiatt Genelec, Dynaudio, Neumann és pláne ezek felett nem ajánlott feltételezve, hogy prémium minőségű hangkártya adja a forrást nekik. Aki ilyen szinten űzi az ipart annak igen sokat kell áldoznia erre a megoldásra költségvetéséből, hiszen ott már nagyon kritikus tud lenni kis minőségbeli jelváltozás is. Nekünk otthoni vagy projekt stúdió tulajdonosoknak pedig szerencsére egyszerűbb a történet hiszen az SCC által reális áron adhatunk magunknak profik által használt munkamódszert, mely transzparensen illeszkedik majd hangfalaink és hangkártyánk közé.

  • Akár 3 sztereó bemeneti forrás kiválasztása vagy keverése
  • 3 választható szimmetrikus sztereó kimenet
  • Nagyméretű, széles tartományú és alacsony torzítású hangerőszabályzó
  • Külön fejhallgató kimenet, választható Main vagy Cue bemeneti forrásokkal
  • Monó kapcsoló és kimeneti némító kapcsolók
  • Bemeneti és kimeneti trim szabályzók
  • Bemeneti szintmérés
  • Tartós, teljesen fém, Project szériás egymásba rakható ház
  • Külső, alacsony zajú tápegység
Garancia:
1 év

Hasonló termékek

Mások ezt is megvették